shutterstock 293635007 - La Costa de San Pedro del Pinatar

Velkommen til San Pedro Del Pinatar

San Pedro del Pinatar er den nordligste by på Mar Menor og ligger tæt på grænsen til Alicante provinsen.

Med både det varme vand i Mar Menor og Middelhavet tilbydes der masser af både action prægede og kulturelle aktiviteter. Perfekt til det aktive friluftsmenneske.

Strande som Playa de la Torre Derribada, Playa Llana og Playa el Mojón, ligger direkte mod Middelhavs-delen og tilbyder fremragende vandsport faciliteter. Mar Menor-strandene er beskyttet af sandbanker, hvilket gør dem til perfekte badestrande. ’Las Charcas’ er varme søer, hvor folk tager helende mudderbade, der er særligt ideelle for folk med forskellige hudlidelser, herunder psoriasis. Salinas y Arenales er et kystnært naturreservat af saltsøer og klitter, hvor trækfugle som flamingoer holder til.

Der er blevet udvundet salt i San Pedro Del Pinatar, siden romerske kolonister ankom, hvilket, kombineret med fiskeri, har gjort det til et velstående område. Sletterne i Murcia er frugtbare og er et skatkammer af frugt, grøntsager, nødder, vinstokke og ris. På det ugentlige mandagsmarked i nabobyen Lo Pagán, kan man købe de lækre, lokaldyrkede råvarer, samt en masse fisk. Her afholdes også loppemarked forholdsvis hyppigt, med tilnavnet ’El Sal’.


Beliggenhed


Samfund

Siden tilstrømningen af ​​internationale turister, er den permanente befolkning mere end fordoblet. San Pedro del Pinatar består for det meste af nordeuropæere, der vil have solskin året rundt (325 dage i gennemsnit pr. år). Det er desuden meget populært blandt børnefamilier, da strandene er meget sikre – der er fremragende sportsfaciliteter, og der er en lang række forskellige faciliteter og aktiviteter at nyde udendørs – fra kyststier til vragdykning.

Ejendom

Hvor den spanske kystlinje drejer fra øst til syd, varmer vejret op, og ejendommen bliver billigere. Selv den berømte luksus-sports by, La Manga, er mere overkommelig rent prismæssig en nogle af de andre kystnære byer i andre regioner. Du kan stadig lave en god forretning på lejligheder i de forskellige golf resorts, herunder Camposol og i de mange Polaris World resorts. Alternativt er der et godt udvalg af moderne villaer og rækkehuse i selve San Pedro del Pinatar.

Faciliteter

Byens centrum har flade, stille veje, der er lette at navigere på. Der er en politistation, fritids- og ungdomscenter, flere fødevarebutikker og supermarkeder og et indkøbscenter i det nærliggende Cartagena, kaldet Espacio Mediterraneo. Der desuden en lille havn.

Transport

Du er kun 25 minutter i bil til Cartagena og 35 minutter fra Murcia og Región de Murcia International Airport (som har erstattet den tættere San-Javier lufthavn) og en lille times kørsel til Alicante lufthavn. Murcia har en togstation, der kan tage dig så langt som til Orihuela eller busser, der regelmæssigt kører til Cartagena. Derfra er der busruter via Torrevieja eller La Manga til San Pedro del Pinatar.

Sundhed

Centro de Salud på Avenida de las Salinas er det største sundhedscenter i byen. Det tilbyder almen lægebehandling og har også en 24-timers alarmtjeneste. LG Dental og Centro Dental Pinatar er begge stærkt anbefalede tandlægepraksisser. Byen er omgivet af hospitaler i Torrevieja, Cartagena, Orihuela og Murcia.

Leveomkostninger

Murcias gennemsnitlige ejendomspris er næsten halvdelen af ​​naboregionen Alicante og næsten en tredjedel af Málagas badebyer. Det appellerer meget til familier, da der er så mange billige udendørs aktiviteter, samt et væld af spanskproducerede produkter – hvilket er meget billigere end de internationale mærker.