shutterstock 789220294 - Los Alcazares

Velkommen til Los Alcazares

Los Alcázares ligger inde i den dybeste del af bugten mod Mar Menor, Europas største saltvandslagune i provinsen Murcia, i det sydlige Spanien. Det er et landområde, dedikeret til fritidsaktiviteter. Fra kurbade til golf, til god mad og drikke, er der en livlig atmosfære året rundt, såvel som et boom i disse aktiviteter om sommeren.

Hvad der engang var en lille fiskerby, har tiltrukket tusinder af mennesker, der søger hvile og afslapning, siden de første romere bosatte sig og byggede de termiske badehuse. Los Alcázares, der stammer fra det arabiske ord Al Kazar’, der betyder ‘palads’ eller ‘adelshus’, tredobler sit befolkningstal i løbet af sommeren.

Historisk set, kommer folk for de naturlige kilder og kurbade, inklusive Spahotellet, La Encarnación, berømt for sine ‘novenaries’ – en serie på ni bade – som hotellet har kunnet tilbyde sine gæster siden hotellet blev bygget i 1902. Men for nylig har området udviklet sig til en af de største golfdestinationer i Spanien, med over 30 golfbaner inden for 1 times køreafstand.


Beliggenhed


Samfund

Los Alcázares-beboere har noget at fejre året rundt. Med ‘Semana de la Huerta’ i august, hvor man fejrer de mange store frugtlunde i området, ‘Incursiones Berberiscas’, et middelaldermarked samt en lang række teaterforestillinger i påsken. Ud over de sædvanlige byfester, er der en uges lang fejring af uafhængighed i oktober med live musik og forskellige events, herunder windsurfing-turnering og fyrværkeri.

Ejendom

På grund af dens faciliteter er Los Alcázares dyrere end mange af de omkringliggende områder. Byen har 3 kvarterer: Los Narejos, med bungalow, lavhuse, rækkehuse og villaer, hvor flest af de fastboende bor. I byens centrum, er det mest lejligheder (ofte udlejet til feriegæster i sæsonen), og den gamle bydel, som er i traditionelt spansk, snarere end moderne i stil med charmerende rækkehuse. Der er også resorts – ligesom Ronda Golf, hvor man finder de mest luksuriøse lejligheder og villaer i området.

Faciliteter

Strandpromenade er fyldt med butikker, restauranter og barer, der både imødekommer tilstrømningen af ​​sommergæster og beboere året rundt. Her kan man blandt andet smage de lokale råvarer på restauranterne, samt de lokalt producerede vine.

Transport

Byen ligger 30 minutters kørsel fra Región de Murcia International Airport og en time fra Alicante lufthavn. Motorvejen, AP-7 og hovedvejen N-332 forbinder alle de største kystbyer og indre byer; busser forbinder nærliggende byer som Torrevieja og Cartagena. Der er også bybusser, der regelmæssigt cirkulerer i området.

Sundhed

Byen har et fremragende offentligt sundhedscenter sammen med en række praktiserende læger og tandlæger. Der er også et universitetshospital inden for 15 minutters kørsel.

Leveomkostninger

Eftersom her er en stor produktion af fødevarer, er det meget billigt at handle ind og spise på restaurant. Omkostningerne til varer (tøj, husholdningsartikler osv.) og tjenesteydelser er imidlertid på niveau med resten af området. Murcia-regionen er i det store hele billigere end de mere nordlige kyster i nærheden af ​​Alicante, for ikke at tale om det sydligere Málaga.