shutterstock 594414473 - San Javier

Velkommen til San Javier

Denne fantastiske kyststrækning er unikt beliggende ved Mar Menors særligt varme vand og er omgivet af en fantastisk natur. Beliggende tæt på den populære Costa Cálida og inden for rækkevidde af Murcia, kan San Javier tilbyde et fantastisk klima, stor naturrigdom og det bedste af den spanske kultur.

Indtil for nylig har du måske kun kendt San Javier som placeringen af ​​Murcia lufthavn og som en gennemkørsels by for at komme til Costa Cálida. Lufthavnens lukning i begyndelsen af ​​2019 og flytning en halv time mod vest, har betydet en større påskønnelse af byens andre fordele. En af disse, er nærheden til den herlige Mar Menor, en strækning med roligt lagunevand indkapslet fra Middelhavet ved hjælp af en lang, smal stribe land, bedre kendt som La Manga, hvilket udgør et fremragende alternativ til de befærdede strande på Costa Blanca.

San Javier er en moderne, velorganiseret by med fremragende butikker, caféer og restauranter. Byen har en ældgammel landbrugskultur, hvilket gør, du ikke vil få svært ved at finde frisk frugt og grønt her; prøv den lokale specialitet, Caldero, en skål med ris og frisk fisk krydret med ’ñoras’, en soltørret peber, der er dyrket i Murcia-regionen. Folk drages til området for det fantastiske klima, de kulturelle begivenheder som f.eks. den årlige jazzfestival, samt de gode golf- og vandsportsfaciliteter.


Beliggenhed


Samfund

I de seneste årtier er San Javier vokset fra at være en lille kystby til en blomstrende by, hvis placering har tiltrukket mange fastboere fra Nordeuropa. Selv om det nu er en vigtig turistdestination, opretholder San Javier sin oprindelige identitet som centrum for landbrug og fiskeri.

Ejendom

Indtil for nylig var San Javier og det omkringliggende område et billigt alternativ til den nærliggende Costa Blanca. Lejligheder, villaer og rækkehuse er stadig billigere, men priserne er steget i de senere år, grundet den tiltagende turisme.

Faciliteter

Du finder en fantastisk blanding af gammelt og nyt i San Javier. Et traditionelt ugentligt marked sælger regionens lokalproducerede produkter hver torsdag, og det moderne Dos Mares indkøbscenter findes i udkanten af ​​byen og inkluderer biograf og bowling. Golfspillere tager til Ronda Golf Resort og prøver kræfter med 18-huls-banen, og vandsportsentusiaster kan dykke eller surfe i Mar Menor.

Transport

Selvom lufthavnen nu ligger en halv times kørsel væk, er San Javier stadig virkelig godt placeret. Selv for dem, der ikke har eget transportmiddel, er der en lang række busforbindelser, der gør det let for dig at komme til de lokale byer samt den regionale hovedstad, Murcia.

Sundhed

Mange mennesker drages til San Javier-området for dets luftkvalitet og klimaet i Mar Menor, med de helbredende mudderbade ved Lo Pagán kun få minutters kørsel væk. Hvis du har brug for mere end mudder og sol, har byen to sundhedscentre, og kommunens hospital, Los Arcos del Mar Menor, ligger i udkanten af ​​byen.

Leveomkostninger

Livet i San Javier er lidt mere fornuftigt prismæssigt, end tilsvarende byer på den mere turistede Costa Blanca. Dette gælder både ejendomspriserne, men i særdeleshed også på dagligvareindkøb og de forskellige faciliteter. Dette en god mulighed for alle, der ønsker at opretholde en høj levestandard på et lavt budget.