shutterstock 221141230 - Costa Cálida

Velkommen til Costa Cálida

Murcia regionen er tyndt befolket og relativt upåvirket af den tunge turisme, der hersker oppe på Costa Blanca og nede på Costa del sol. Som et resultat af dette, er Costa Cálida et familievenligt alternativ til førnævnte kyststrækninger. Med hvide, let skrånende strande og varme og behagelige vandtemperaturer er denne kystlinje perfekt til dem, der søger et sundt friluftsliv i smukke rolige omgivelser.

Kystlinjen inkluderer Mar Menor, Europas største kystnære saltvandslagune, hvor havvandet er varmt og lavt. Strandene er ideelle til familier med små børn eller enhver, der helst vil undgå høje bølger.

Hovedstaden er universitetsbyen Murcia, som, selvom den er rig på kultur, ikke er overrendt af turister. I det hele taget har hele Costa Cálida undgået den intense kystudvikling som Costa Blanca i nord har gennemgået.

For at komme hertil, er det selvfølgelig mest oplagt at flyve til Murcia lufthavn, men i mange tilfælde kan det være både billigere og nemmere at finde afgange til og fra Alicante lufthavn, hvis man flyver fra Danmark.

Der er et væld af måder, du kan spendere dine fridage på – lige fra sejlads til hvalsafari til dykning; kort sagt, har dette område virkelig meget at byde på! Byerne er fulde af barok arkitektur, fæstninger og ruiner samt det imponerende bevarede romerske teater i Cartagena. Murcia bys ’Terra Natura’ Zoo er anerkendt for sin humane tilgang og bevarelse af nogle af Spaniens oprindelige dyrearter. Caravaca de la Cruz, i den nordvestlige del af regionen, er en af ​​de fem hellige byer i katolicismen, hvilket betyder, at der fejres det hellige år hvert syvende år. Desuden er der Entierro de la Sardina, som er en forårsfestival, der afsluttes med at en stor skulptur af en sardin, kastes i flammer. Denne brænding skulle eftersigende fremkalde en rensende følelse.

Med sin 250 km lange strækning langs den vidunderlige middelhavskyst, er Costa Cálida (’den varme kyst’), opkaldt efter sit klima, der betegnes som værende det perfekte klima. Beliggende langs kanten af ​​regionen Murcia i det sydøstlige hjørne af Spanien, kan indbyggerne på Costa Cálida nyde en gennemsnitlig årlig temperatur på over 20 ºC (sjældent falder den under 18 ºC) og med mindre end 40 regnvejrsdage om året er det det sted i Spanien med mindst nedbør.

To have mødes langs denne kystlinje – Middelhavet og Mar Menor. Hvis du prioriterer sundhed og velvære, kan dette være stedet der er skabt for dig. Havindgangen til Mar Menor, Europas største saltvandslagune, antages at have store helbredende egenskaber til lidelser såsom gigt. Dette er ikke den eneste gode nyhed for de, der går op i deres helbred og trivsel, da Verdenssundhedsorganisationen også har udnævnt provinsen Murcia til det reneste område i Spanien, med den mindst industrielle forurening.

Mar Menors mineralrige vand er ikke det eneste sted, du finder velvære for helbredet på Costa Cálida; der også en række sportsfaciliteter i verdensklasse at vælge imellem i området. Den mest kendte blandt disse er måske La Manga-klubben, et 5-stjernet luksus-sportssted med speciale i golf. Du kan også finde ridning, dykkerskoler, windsurfing, sejlsport og kanosejlads langs Costa Cálida.

Alle disse aktiviteter har en tendens til at give en god appetit, og også her er der gode nyheder, da de frugtbare sletter på Costa Cálida producerer et stort og farverigt udvalg af frugt og grønt, som alle finder vej ind i det lokale køkken. Fisk og skaldyrselskere behøver ikke lede længere, idet både Mar Menor og Middelhavet tilbyder deres ’mariscos’ (skaldyr) i overflod. Du kan også forkæle dig selv med kød, der er opdrættet i de nærliggende bjerge, som du kan skylle ned med nogle af de fine vine fra det nærliggende Jumilla vindistrikt.


Beliggenhed