shutterstock 1404811589 - La Manga del Mar Menor

Velkommen til La Manga del Mar Menor

La Manga del Mar Menor er beliggende på en tynd tange, der krydser Middelhavet mellem byerne San Javier og Cartagena på Costa Cálida. La Manga del Mar Menor er et pænt og moderne feriested med en række sundhedsmæssige fordele på grund af dets rige mineralrige laguner og søer.

La Manga del Mar Menor er en tynd jordstrimmel, der strækker sig over 24 kilometer, fra Cabo de Palos til Punta del Mojón over Middelhavet. Denne bølgeløse, lavvandede havvandslagune er varm og utroligt salt, hvilket gør den populær blandt dem, der efterspørger de sundhedsmæssige fordele, et sikkert badested for familier eller til dem, der praktiserer vandsport.

Flere sejlskoler bruger de indre strande i lagunen til undervisning, ligesom de også tilbyder kurser i sejlsport og vandski. På den anden side, ud mod Middelhavet, er der enorme sandmængder; strandene er så store og lange, at man ikke mærker de store folkemængder. Det er altså ret imponerende for et sted, hvis indbyggertal stiger fra 10.000 indbyggere i lavsæsonen til 200.000 i turistsæsonen.

La Manga betyder ‘ærmet’ på spansk; dette ’ærme’ af land blev skabt af to indgribende vulkanske rev, der til sidst overlapper hinanden. Det var ubebygget land indtil 1960’erne, men er nu hjemsted for boligblokke, hoteller, restauranter, barer, butikker og den smukke ’Tomás Maestre’ Marina.

Denne del af Murcia er kendt for sine flade sletter og overflod af frugtplantager. Alle disse lokale friske frugter og grøntsager er med til at bidrage til det varierede køkken, samt vinene fra Jumilla og Yecla, der er velkendte i hele Spanien.


Beliggenhed


Samfund

I Mar Menor-området, er der mange små traditionelle landsbyer, som endnu ikke er blevet påvirket af turismen i regionen. Disse er særligt populære blandt feriehusejere, der er interesserede i at bo i nærheden af ​​La Manga, men tilpas langt væk fra infernoet.

Ejendom

La Manga har mange moderne lejlighedskomplekser, som både er interessante for turister og fastboende. De, der vil have lidt ekstra, har også rig mulighed for at købe en luksuriøs villa. Der eksisterer nogle bygningsbegrænsninger, der forhindrer høje bygninger, eller på anden måde overdreven konstruktion. Mange af de omkringliggende landsbyer og urbaniseringer tilbyder også villaer og rækkehuse i forskellige prisklasser.

Faciliteter

I de varme, tørre somre er der en livlig atmosfære med travlhed på spisestederne, danseshows og folk, der er ude at male byen rød. Byerne mod syd er beskyttet i Reserva Marina de Cabo de Palos e Islas Hormigas, som kun er tilgængelige for godkendte besøgende. Sportsfans kan godt lide at besøge La Manga Fodboldstadion, som lejlighedsvis er vært for internationale hold eller La Manga Club der er en berømt golfklub og sportscenter hvor fodboldhold fra de store ligaer i Europa kommer for at vintertræne.

Transport

De nærmeste lufthavn er Murcia International Airport, og lufthavnen i Alicante. Rejse med bus eller bil det mest effektive, men der er også togstationer i nærheden i Torre-Pacheco og Cartagena.

Sundhed

Sundhedscentret, Centro de Salud de Costa Cálida, ligger på Plaza Hacienda Dos Mares mod den nordlige ende af tangen, hvor du også finder 3 tandlæger. Der er hospitaler i både Cartagena og San Javier.

Leveomkostninger

La Manga del Mar Menor er et sted, hvor ejendomspriserne spænder meget vidt. Det samme gælder leveomkostningerne. Det kommer ganske enkelt an på, hvad du søger; om du vil spise på de dyre restauranter, betale for de mere avancerede sportsfaciliteter og luksusvillaer, eller om du ønsker en landlig, traditionelt spansk by med traditionelle spanske priser. Der er noget for ethvert budget – lige fra den ene yderlighed til den anden.