shutterstock 221144941 - Mazarrón

Velkommen til Puerto de Mazarrón

Puerto de Mazarrón er en havneby på Costa Cálida, vest for Cartagena i Murcia-provinsen. Denne by er faktisk lidt en velholdt hemmelighed for de turister, der har opdaget den, ligesom den er attraktiv for dem, der er på udkig efter en ejendom ved uberørte, varme farvande.

Puerto de Mazarrón er, som navnet antyder, en udvikling af havnen tilhørende byen, Mazarrón, der er beliggende lidt længere inde i landet. Romerne brugte først havnen, og derefter, i det 19. århundrede, anvendte minearbejdere den til forsendelse af mineralekstrakter. I disse dage fungerer det som en travl fiskerihavn for tunbåde.

Da turismen ramte Spanien i 1960’erne, udviklede Puerto de Mazarrón sig ved at imødekomme behovene hos rejsende, der søgte de lange, tørre somre i Murcia-regionen. Udviklingen koncentrerede sig imidlertid om Marinaen, så kystlinjen forblev uberørt. Verdenssundhedsorganisationen udnævnte det til det reneste sted i Spanien (med den laveste industrielle forurening) i midten af ​​1980’erne. Området opretholder fortsat dette ry, hvilket bemærkes ved den fortsatte omhyggelige vedligeholdelse af strandene.

Der er typisk over 320 solskinsdage i dette område i løbet af året, hvilket er fantastisk til både solbadning og svømning – med vandtemperaturer, der når fantastiske 20ºC i højsommeren. Puerto de Mazarrón har ikke mindre end 6 strande inden for sine grænser. Fra det familievenlige, lave vand i Playa de la Isla til den summende atmosfære i Playa de Bolnuevo. Strandfodbold er et stort tilløbsstykke på Playa de la Reya, hvor der spilles kampe til sent ud på aftenen. Vandsportsentusiasterne har i øvrigt rig mulighed for at dyrke alt fra dykning til kajaksejlads.

Selve indlandsbyen, Mazarrón, er en traditionel spansk by, der er kendt for sin arkitektoniske og arkæologiske arv. I den nærliggende Bolnuevo, er der bemærkelsesværdige naturlige formationer i klippen, bedre kendt som Gredas de Bolnuevo. Mirador del Cabezo del Gavilancoastal-promenaden tilbyder fantastiske udsigter ud over Middelhavet. Den største ’fiesta’ er Virgen del Carmen, hvor byens fiskerbåde fører Jomfruen ud på havet.


Beliggenhed


Samfund

Puerto de Mazarrón tiltrækker både spanske og nordeuropæiske turister. Det er især populært blandt britiske feriehusejere, der kommer her uden for den travle sommersæson for at kunne slappe af i ro og mag, mens de nyder de mange stille solskinstimer i foråret og efteråret.

Ejendom

Der er et stort udbud af lejligheder her, lige fra små etværelses til store både 3 og 4-værelsers, der imødekommer større familiers behov. Der er også masser af moderne villaer, rækkehuse og bungalows.

Faciliteter

Byen har alle de faciliteter, du har brug for. Fra banker til apoteker, supermarkeder, restauranter osv. Det lokale byråd arrangerer desuden forskellige aktiviteter for alle, herunder bjergvandring, dykning, sejlsport og en række andre aktiviteter såsom levende musik og gadefester de fleste aftener om sommeren.

Transport

Der er både en central busstation og taxaholdeplads i Puerto de Mazarrón. Den lokale busforbindelse kører rundt i byen, ind til moderbyen, Mazarrón og tilbage. Der går ligeledes busser til Almería, Madrid, Camposol, Luca og Cartagena (med stop undervejs). Den nærmeste lufthavn er Murcia International og Alicante lidt længere væk. Begge kan nås på lidt over en times kørsel.

Sundhed

Puerto de Mazarrón Health Center ligger på Calle Sierra del Carche, og der er en tandklinik på Avenida Tierno Galvan. SUAP Mazarrón i Mazarrón tilbyder døgnåben skadestue, og det nærmeste hospital ligger i Cartagena.

Leveomkostninger

Du får her muligheden for at opretholde en høj levestandard, eftersom du får utroligt meget bolig for pengene i dette område. Det er ligeledes billigt at leve her; det er billigt at gå ud at spise, handle ind og gøre brug af de lokale faciliteter.