shutterstock 1292802487 - Mar Menor

Velkommen til Lo Pagán

Kystbyen Lo Pagán på Costa Cálida har udsigt over Mar Menor, Europas største saltvandslagune. Tag til dette smukke kyststed for at dase i middelhavssolen eller svælge dig i det mineralrige mudder i Mar Menor. Denne del af Spanien har lange måneder med sol om sommeren og milde vintre, hvilket gør det til et populært rejsemål for feriegæster.

Byen er måske mest berømt for sine mineralrige mudderbade, der tiltrækker besøgende fra nær og fjern i håb om at få glæde af de helende effekter af en eftermiddag med at soppe og tilsmøre sig i det sorte, solvarmede ler. Det mineralrige ler er kendt for at give lindring af en lang række lidelser, fra inflammatoriske tilstande såsom gigt, til hudproblemer som akne. Dette skyldes det høje mineralindhold, der inkluderer calcium, magnesium og kalium. Den gode nyhed for dem, der ønsker at købe ejendom her, er, at disse mudderbade er helt gratis, hvilket betyder, at du kan nyde de terapeutiske fordele året rundt.

Hvis du træt af mudder, og mere til en god sandstrand, skal du ikke lede længe. Lo Pagán har nemlig en helt fantastisk strand med en smuk palmepromenade. Tag nordpå langs kysten til San Pedro Marina, hvor du kan finde butikker, barer, restauranter og klubber. Hvorfor ikke afslutte din eftermiddags-shopping og solbadning med en god middag og en cocktail eller to.

Du kan også tage en tur til de berømte, nærliggende ’Salinas’ (saltsøer), et beskyttet område, der er hjemsted for fantastiske vilde dyr, herunder flamingoer; se dem gennemsøge vandet for rejer og andre skaldyr, der giver dem deres karakteristiske farve.


Beliggenhed


Samfund

Dette område er populært blandt indfødte spanske købere og flere og flere nordeuropæere og skandinavere finder vej hertil. Her er en stærk samfundsånd, der kan mærkes på de mange festivaler og forskellige byfester, der finder sted i området.

Ejendom

Du får masser af ejendom for dine penge, uanset om du leder efter en lejlighed, villa og rækkehus. Uden tvivl et af Spaniens billigste områder for feriebolig.

Faciliteter

Der er et godt udvalg af butikker, restauranter og barer i centrum, som også har et ugentligt marked på mandage. Hvis du er på udkig efter natteliv, skal du gå til La Curva gaden hvor du finder masser af barer og klubber med en sjov, livlig atmosfære. Vil du i et større indkøbscenter, så hop i bilen og tag til Dos Mares, et indendørs center i San Javier, der tilbyder næsten alt hvad du har brug for. Her finder du butikker, en biograf og en stor sektion med forskellige restauranter. Parkering er gratis. Om sommeren er der et børnetivoli overfor marinaen, og i nærheden kan du også udforske Salinas gå- og cykelrute, der fører dig ud i den smukke Mar Menor.

Transport

Busserne kører regelmæssigt, og til de forskellige populære destinationer inklusiv Murcia, Valencia, Madrid og Alicante. Du er kun 5 minutter væk fra motorvej AP-7 og hovedvej N332, som begge tager dig til Alicante lufthavn på cirka en time.

Sundhed

Der er en række sundhedscentre, klinikker og tandlæger i området. Du er også kun lidt over 10 minutter væk fra hospitalet, Los Arcos del Mar Menor, som har nogle engelsktalende læger og en gratis oversættelsestjeneste.

Leveomkostninger

I dette område får du rigtigt meget for pengene, eftersom leveomkostningerne er lave, og ejendomspriserne er meget konkurrencedygtige.