shutterstock 1514716601 - San Juan de los Terreros

Velkommen til San Juan de Los Terreros

San Juan de los Terreros ligger i Pulpi kommune og ligger lige på grænsen til Murcia. Det er stadig ikke så kendt men et meget interessant område der virkelig er begyndt at vokse. Oprindeligt var San Juan de los Terreros en lille landsby, som var beskyttet af et fort bygget i det 16. århundrede. Fortet ligger der endnu og man kan der oppe fra nyde udsigten ud over havet helt ud til den beskyttede ø Cabo Cope, som er kendt for sin iberisk afrikanske flora og fauna.

Byen har med tiden vokset sig større og mere moderne og er idag et hyggeligt turistmål med flere forskellige strande at vælge imellem. Den største er Las Palmeras som er 1 km lang og opkaldt efter palmetræerne der står i udkanten af stranden. Las Palmeras er meget populær blandt famililer. Ved siden af ligger Los Cocedores bugten med klart vand og natursten og klipper. Andre strande i området er Mar Rabiosa, Calypso og Mar Serena som alle er små bugter med fint sand og lavt vand. Der er masser af undervandsplanter og dyr og et godt sted at udforske livet under vandet. Kun 15 min væk ligger et moderne vandland og lidt inde i landet ligger Oasys en stor film tema park. Er man golfinteresseret er der golfbaner i San Juan, Aquilon og Mojacar.


Beliggenhed


Samfund

I San Juan er beboerne hovesageligt spansk, dog er der en lille skare af nordeuropæerer der også har opdaget området.

Ejendom

Hovedparten af boligerne ligger i fine velholdte urbanisationer, som består af lejligheder og rækkehuse med fællesområder eller fritliggende villaer. Priserne er rimelige og man får som regel nogle pæne boliger for pengene.

Faciliteter

Der er masser af faciliteter, herunder butikker, barer og restauranter, som har åbent året rundt. Vil man i biografer, indkøbscentre eller i store hypermarkeder skal man tage enten til Pulpi eller Aguilas i Murcia.

Transport

San Juan de Los Terreros ligger lige mellem Murcia og Almería lufthavn og der er kun 2 timer til Alicantes internationale lufthavn. Der ligger togstationer inden for ca 15 kørsel ( Jaravia og Aguilas ) og der er busforbindelse der forbinder alle kystbyer mellem Almería og Cartagena.

Sundhed

Der er læger i San Juan de los Terreros og ellers er der lægecenter og tandlæge i Pulpi. Hospitalet ligger i Huercal Overa ca 30 time væk.