shutterstock 423922111 - Albox

Velkommen til Albox

I hjertet af Almanzora dalen ligger Albox. Denne hvidkalkede by ligger omringet af bjerge, olivenlunde og citrusplantager. Befolkningen er hovedsagelig spansk og det emmer af liv og kultur i byen, med alle dens spisesteder, byfester og i det hele taget liv på gaden. Der er også også udlændinge der har slået sig ned og det lille expat samfund er blevet en integreret del af Albox. Byen er et godt alternativ til nogle af de lidt mere turistede områder, da priserne her er favorable og man kan få rigtig meget for pengene. Man er stadig relativ tæt på kysten og kan være ude på stranden på lidt over en halv time.


Beliggenhed


Samfund

Der bor omkring 12.000 indbyggere i Albox hvor ca 25% er udlændinge. Albox har et rigtig godt ry når det gælder om at få expats og udlændinge til at føle sig velkommen og flere virksomheder som apoteker, banker og lign har ansat engelsk talende folk, som kan gøre det lettere for udlændinge at kommunikere med folk.

Ejendom

Priserne på boliger i Albox er lave sammenlignet med priserne på boliger der ligger tæterre på kysten og man kan finde en god blandning af byhuse, villa eller landhuse.

Faciliteter

Der er alle de nødvendige faciliteter i byen. Herunder banker, butikker, supermarkeder, postkontor, bibiliotek osv og stort set alle muligheder for at dyrke sport. To gange om ugen afholdes der marked hvor man kan finde en bred vifte af lokalproducerede madvarer.

Transport

Der er omkring 90 min til Almerías lufthavn og ca 2 timer til Alicantes internationale lufthavn. Har man ikke egen bil er der gode busforbindelser til flere steder i Almería regionen.

Sundhed

Byen har sit eget offentlige lægehus, med engelsk talende læger,  som er åbent 24 timer i døgnet. Det nærmeste hospital findes i Huercal Overa, ca 30 min kørsel fra Albox.

Leveomkostninger

At man er kommet væk fra de lidt mere turistede områder ved kysten gør at priserne er en del lavere og leveomkostningerne ligeså.