shutterstock 570281962 - Nijar, Almeria

Velkommen til Arboleas

Arboleas er en landsby i Almanzora dalen tæt på kystens feriebyer. Den ligger ved bredden af floden Almazora, klimaet er varmt og tørt og det gunstige klima gør at der rigelige af afgrøder som citrus, mandler og oliven.

Byen er hyggelig med hvide huse,  gamle og nye broer i udkanten af byen og et middelaldertårn med en fantastisk udsigt ud over dalen. Ud over at landsbyen er hyggelig er landskabet omkring den, med dens oliven, mandel og citrusplantager et fantastisk sted til cykel og gåture. De nærmeste strande ligger i Mojacar eller Vera.


Beliggenhed


Samfund

Arbolas er blevet populært blandt udlændinge i dag og der bor en hel del der er udsationeret – specielt fra England. Det anslås at der bor ca 60% spaniere og 40% ulændinge.

Ejendom

Der er flere moderne ubanisationer i området, herunder Higuerales, El Chopo, El Prado, La Perla og Los Carrascos. De fleste af disse urbanisationer har fællesområder med swimming pools og lign. Derudover kan man finde landhuse eller fincaer til fornuftige priser.

Faciliteter

Der er et godt udbud af restauranter, barer og caféer, og der er alt hvad man har brug for af butikker, supermarked, banker osv. Hver tirsdag er der marked hvor man kan købe områdets lokalt dyrkede frugt og grønt.

Transport

Almería lufthavn ligger en times kørsel vækg og Alicante ca 2 timer væk. Der er bus til lufthavn, men det tager noget længere tid end med bil.

Sundhed

Der er et lægecenter der er åbent mellem 8 og 15 og ellers er der både læger og tandlæger i det nærliggende Albox. Det nærmeste hospital ligger i Huercal Overa ca 20 min væk.

Leveomkostninger

Eftersom det ligger lidt inde i landet og ikke ude ved de populære kystbyer er priserne stadig meget fornuftige hvad enten man vælger række eller byhus eller et landhus. Leveomkostningerne er også lavere og det er billigt at gå ud at spise eller få noget at drikke.