Costa Almeria

Velkommen til Costa de Almería

Almería, i den østlige ende af Andalusien, er en af Europas mest unikke regioner med et rigt landskab, en lang historie og snesevis af fine ukendte byer og landsbyer; i Almería finder du en helt ny og anderledes side af Spanien.

Hvorfor Almería?

Varm, tør og mangfoldig. Almería er som en glemt skat i det sydlige Spanien. En region rig på kultur, traditioner og historie og hjemsted for nogle af regionens mest dramatiske landskaber.

Det første, du vil bemærke ved Almería, er klimaet. Varmt og tørt med en gennemsnitlig årlig temperatur på over 20 grader.  Almería by er den anden varmeste og mest solrige by i Europa (kun overgået af Sevilla). Det er en region med masser af kontraster og der er masser natur og fauna at udforske. Høje bjerge, forskellige økosystemer og kystlinjer samt Europas eneste rigtige ørken, som er berømt for optagelserne af flere spaghettiwesterns. Film som, ”Lawrance of Arabia”, ”Cleopatra”, ”The Good, the Bad and the Ugly” og “Indiana Jones and the Last Crusade” er alle blevet optaget her.

I Almería finder du nationalparken Cabo de Gata.  En enestående naturpark med dramatiske og gemte bugter, hvor flere af dem, kun er tilgængelige til fods. Nærmest gemt bag disse eroderede bjerge i Taberna ørkenen ligger landsbyen Nijar. En landsby der har bevaret flere håndværkstradtioner fra gammel tid, hvilke man kan se i produktionen af både keramik og tæpper.

Himmelen er blandt de klareste i Europa og netop derfor er et af verdens største teleskoper installeret på Cergal bjerget i Almería.

Hovedstaden i provinsen er Almería by. Det er en større livlig havneby og som mange andre andalusiske byer er den præget af maurisk historie og arkitektur. Bl.a. det store mauriske fort Alcazaba. Fra Almería by er der regelmæssige busser og det er nemt at tage videre enten til Roquetas de Mar mod syd eller til den populære badeby Mojacar mod nord. Derudover er der togstation med afgange til større byer samt en lufthavn.  Almería har 217 km kystlinje, fra Pulpi der grænser op til Murcia mod nord, til Adra som grænser op til Granada mod syd. På denne kystlinje finder du nogle af Sydspaniens billigste ferieboliger. Nogle af de mest populære badebyer er Vera, Mojacar, Roquetas del mar og Almerimar.

Mojacar er den mest kendte; den var nærmest forladt i 1950’erne, da en ny borgmester tilbød at give byens tomme huse væk til dem der var villige til at sætte dem i stand. På den måde tiltrak man kunstnere og andre kreative folk og den dag i dag, har byen bevaret det bohemeagtige samfund.

Det er Spaniens og Europas varmeste kyst og de høje gennemsnitstemperaturer har bla gjort at, der med stor fordel kan dyrkes alle former for drivhusafgrøder – på trods af ørkenen og de barske klipper.

Kystlinjen i Almería provinsen er stadig rimelig uberørt. Fra syd hvor man finder Nationalparken Cabo de Gata ( Nijar ) med stejle klipper, kløfter og skjulte bugter, til nord hvor der er populære moderne ferie  resorts, golfbaner og dejlige sandstrande.


Beliggenhed