shutterstock 301543586 - Mojacar

Velkommen til Mojacar

På en bjergside for foden af Sierra Cabrera ligger Mojacar, som er en smuk hvid landsby med masser af kultur og historie. Perfekt hvis man kan lide at vandre i bjergene og samtidig kan man hurtigt komme ned til kysten. Selve landsbyen er præget af de kunstnere og forfattere der kom til byen i 60’erne og mange af husene er smukt renoveret og har bevaret sin lidt bohemeagtige stemning.  Udsigten deroppe fra er helt fantastisk med udsigt ud over bjerge og vand.

Et par minutter i bil nede af bjerget ligger den populære badeby Mojacar Playa , som er et perfekt eksempel på en moderne badeby med alle dens fornødenheder, som samtidig har bevaret områdets arkitektur og byggestil. Der er et stort udvalg af restauranter og cafeer, barer og butikker. En kystlinje på 17 km hvor man kan slentre og nyde nogle af de mange gode restauranter eller barer.


Beliggenhed


Samfund

I Mojacar er en stor del af befolkningen udlændinge. Faktisk kommer næsten 50 % af den fastboende befolkning fra andre lande i Europa.

Ejendom

Eftersom Mojacar ligger på en af Spaniens mindre kendte kyster, er prisniveauet meget fornuftigt. Man kan vælge mellem hvidkalkede landsbyhuse, lejligheder, villaer eller tradinionelle fincaer. I Mojacar Playa finder man det største udvalg af komplekser og ferielejligheder. Mange af dem med fantastisk havudsigt.

Faciliteter

På trods af at Mojacar er en lille landsby, er der både supermarked, to ugentlige markeder og et fint udvalg af restauranter og barer. Nede ved kysten, på Mojacar Playa er der rig mulighed for at dyrke sport, hvad enten man er til golf eller vandsport. Der udover finder man flere butikker, indkøbscenter, supermarkeder, banker, apoteker og lign.

Transport

Fra landsbyen kan man gå ned til stranden , Mojacar Playa på ca en halv time. Dog skal man regne med noget længere tid til tilbagevejen, da det er op ad bjerget hele vejen. Der går regelmæssige busser til og fra Mojacar Playa. Derudover er der busforbindelse til Almería lufthavn og Almería by.

Sundhed

Mojacar Playa har sin egen læge, sit eget apotek, samt der ligger en akutklinik lige ved indkøbscenteret.

Leveomkostninger

I Almería regionen er leveomkostningerne 21 % lavere end i Madrid og er lavere end i de nærliggende kystbyer.