shutterstock 127231826 - Velez Blanco, Almeria

Velkommen til Huercal-Overa

En vigtig landbrugs – og handelseby i Almería provinsen, som er omgivet at et fascinerende landskab som både består af ørken og frodige grønne skove og plantager. I byen er der et pulserende liv og ægte spansk atmosfære. At gå på gaderne i Huercal Overa er som at tage tilbage i tiden, med smalle gader, gamle bygninger og smukke gamle pladser. Den bærer præg af mauernes og romernes indflydelse, samt de utallige erhvervsdrivende der har formet byen gennem årtusinder.

Den omkringliggende natur er fascinerende for dest mangfoldighed. Der er ørkenlandskaber, skov, frugt og mandelplantager og grønne områder der mest af alt minder om grønne oaser. Og tager du en kort køretur på en halv time ender du ude ved kysten på en af Almerías fantastiske strande.


Beliggenhed


Samfund

Huercal Overa er en velfungerende landbrug – og handelsby med ca 20.000 indbyggere. Omkring 20% af dens befolkning er unlændinge.

Ejendom

Man kan finde en bred vifte af boliger til meget overkommelige priser i Huercal Overa. Der er alt lige fra moderne lejligheder, byhuse til fincaer i det omkring liggende område.

Faciliteter

Der er adskillige barer og restauranter i byen. Masser af butikker og et to gange ugentligt markedet, hvor man kan købe lokalt dyrket frisk frukt og grøndt. Der er banker, posthuse og apoteker og i det hele taget alt hvad man har brug for. Sportsfaciliteterne er gode og der er både et prisvindende teater og biograf i byen.

Transport

Man er tæt forbundet med veje der forbinder en til kysten eller det omkringliggende område. Alicante lufthavn ligger kun 1 time og 50 min væk. Derudover er der busstation der har ruter til over 20 spanske byer samt destinationer i Europa.

Sundhed

Byen har fremragende sundhedsfaciliteter og det inkluderer et rigtig godt hospital der tilmed har et stort antal engelsktalende ansatte og læger.

Leveomkostninger

Priserne i både butikker og på spisesteder er lavere end på de noget mere turistede steder på kysten.