shutterstock 1124236247 - Tenerife

Velkommen til Tenerife

Tenerife, der er kendt som øen med det evige forår, er den største af De Kanariske Øer og ligger på samme breddegrad som Sahara-ørkenen.

Tenerife har en rig kulturel sammensætning såvel som mangfoldige områder. Øen er smuk, varm, attraktiv for internationale købere og ideel til at nyde den afslappede livsstil.

Kendt som Spaniens højeste top, er Mount Teide, en sovende vulkan, der dominerer øens landskab. Fra ældgamle skove, lavamarker og snedækkede toppede til berømte sorte sandstrande, består Tenerife af meget forskelligt terræn på et lille område. Ifølge Spaniens ministerium for sundhed og industri er Tenerife et af de reneste steder i landet med et luftforureningsindeks langt under det nationale gennemsnit. Det er delvist grundet mindre industri, men også på grund af havbrisen, som hersker her. Der er på Tenerife 13 blå-flag strande i højsæsonen, og nationalparkens status beskytter meget af det indre mod bebyggelse.

Tenerife fik global betydning, da Spanien erobrede Amerika, med havnebyen og nu hovedstad, Santa Cruz de Tenerife, der udgjorde et handelssted for sejlere på vej over Atlanterhavet. Turismen begyndte for alvor med victorianerne og tegner sig nu for en betydelig del af Tenerifes økonomi – med hele 78% af befolkningen i serviceindustrierne.

På grund af sin internationale befolkning er mange virksomheder og tjenester åbne fra 10:00 til 22:00, hvor kun de mindre byer fortsat holder siesta-pausen. Det er den bedst kommunikerede ø på De Kanariske Øer hvad angår lufthavne, hvor to internationale lufthavne (nord og syd) vokser eksponentielt med hele 24 nye ruter tilføjet i vinterhalvåret 2019 alene.

Hvad angår fritid, er der indkøbscentre, vandland, restauranter og et rigt natteliv. Mens vandsport, fodbold, volleyball, dybhavsfiskeri, golf og sejlsport er populære, trives også de oprindelige sportsgrene fortsat på øen. Disse inkluderer kanarisk wrestling og Bola Canaria, et spil, der ligner det franske Boules (petanque). Hvis du kan lide at danse, er der Santa Cruz Carnival, nummer to efter Rio de Janeiro og en begivenhed i verdensklasse, der varer i 3 uger!


Beliggenhed