shutterstock 1337851460 - Gran Canaria

Velkommen til Gran Canaria

Gran Canaria, der også kaldes ‘mini-kontinentet’ af turistforeningen, består af en række mikroklimaer, inklusive et alpint nord, et tørt syd, et frugtbart centrum og massere af hvide sandstrande.

Takket være de forskellige mikroklimaer indeholder Gran Canaria bjerge, kløfter, plantager og mangfoldige strande inden for 50 km i diameter. En tredjedel af øen er med i UNESCO´s “Man and the Biosphere Program (MAB)”, og inkluderer over 30 forskellige beskyttede naturområder.

Turister har en tendens til at drages mod Las Palmas, hovedstaden og kyststederne. Playa del Ingles tilbyder en summende strand og et rigt natteliv. I Meloneras finder du eksklusive villaer og butikker. Maspalomas huser de berømte klitter frembragt af vindene og strande for både familier og nudister.

Motorveje forbinder Gran Canarias lufthavn med Las Palmas og de populære resorts. Der er desuden et godt busnetværk, der forbinder øen på bedste vis. Bortset fra eksport af bananer og tobak er turismesektoren det største aktiv og især nordeuropæiske og skandinaviske turister holder industrien i gang over vintermånederne.

Nyd den “Malede Grotte”, et arkæologisk museum og park, i byen Galdar. Pasito Blanco byder på golfbaner, og tæt på Agüimes er en krokodillepark og et krybdyr zoo. I det 19. århundrede blev Gran Canaria kendt som et sted for ‘Grand Rest’. Besøgende kom for at nyde kurbadene i Azuaje og Berrazales. I dag findes der en række spa- og wellness centre over hele øen.

Nyd det fantastiske karneval i enten Las Palmas eller Mas Palomas i februar og marts. Mas Palomas har været vært for Gran Canaria Gay Pride-festivalen i næsten 20 år. Beboere kan også nyde hvalsafari, vandsport, vandreture, cykling og dybhavsfiskeri


Beliggenhed