shutterstock 1917530036 - Lanzarote

Velkommen til Lanzarote

Denne lille ø der kun er 60 km lang og 20 km bred, er et UNESCO-udpeget biosfærereservat, og kendt for sit surrealistiske landskab af vulkaner, varmt vejr året rundt og fantastiske smukke strande. Klimaet er relativt regn frit, hvilket har resulteret i et udtørret klippelandskab, der ligner at øen er dumpet direkte ned fra en science fiction-film – og det har den faktisk: Lanzarote er blevet brugt som optagelsessted for flere sci-fi- og fantasy film. Lanzarote er en ret eftertragtet destination og dens miljøvenlige certifikater er uovertrufne takket være indflydelsen fra den visionære kunstner, arkitekt og miljøforkæmper César Manrique, som utrætteligt kæmpede for at forhindre Lanzarote i at blive ødelagt af overudvikling. Som et resultat af hans ihærdighed finder du på Lanzarote ikke højhuse eller store reklameskilte.

Du vil dog finde strande – og masser af dem. Ja, der er de sædvanlige lange strækninger med fint gult sand, der ender ud i havet, men kør mod El Golfo i sydvest, hvor du også finder en meget sort sandstrand med sin egen smaragdgrønne lagune. Det omkringliggende vand er meget forskelligt – hvad enten det er roligt vand, du leder efter, eller perfekte bølger til surfing, finder du det her.

Med 300 vulkantoppe har øen mange unikke og smukke steder, særligt at fremhæve er Timanfaya nationalpark. Her gløder vulkanske toppe med ild-og-svovl i en palet af dybe røde og kulsorte farver, boblende mudderpotter (fumaroles) gnistrer og “hvæser” og mini-gejsere damper.

Cueva de los Verdes, er en fantastisk underjordisk grotte med egen sø, der let kunne fungere som et skjul for en James Bond-skurk. I disse grotter bliver der også afholdt koncerter. Du kan her nyde levende klassisk musik i denne sublime ramme med perfekt naturlig akustik.

César Manriques fantastiske Mirador del Río, er en udkigspost i Famara-bjergene, der giver dig mulighed for at se de ældste saltsøer på De Kanariske Øer. Manrique skabte også Jameos del Agua, et unikt kunst-, kultur- og turistcenter placeret i en række af øens grotter. Her finder du et varieret program med live begivenheder, herunder musik, teater, dans og biograf i fantastiske grotte omgivelser.

Der er også masser af historiske byer at opleve på øen, såsom den gamle bydel i Puerto del Carmen. Inde i landet finder du den smukke hvidkalkede by Haria, der ligger i dalen med 1.000 palmer. Hvorfor ikke også besøge det ugentlige marked, der finder sted her hver lørdag eller besøge det lille kunstgalleri, der ligger i den gamle brønd, El Aljibe? Er du efter noget lidt mere kosmopolitisk, skal du blot tage til Arrecife, øens hovedstad. Denne kystby er hjemsted for omkring halvdelen af øens indbyggere og tilbyder masser shopping, natteliv, parker, promenader og strande. Blot fem km syd for Arrecifre ligger Lanzarote lufthavn, der tilbyder fly til det meste af Europa.

Nyd kunst, kultur og friluftsliv i virkelig sublime omgivelser og skynd dig at få en del af denne eftertragtede ø, mens du stadig kan…


Beliggenhed