shutterstock 274925522 - Mijas

Velkommen til Mijas

I hjertet af denne fantastiske region tilbyder Mijas det bedste fra alle verdener: det blomstrende landsbyliv, kystens lækkerier og den smukkeste natur Sydspanien har at byde på.

En traditionel andalusisk ‘pueblo blanco’ (hvid landsby), hvor charmerende brostensbelagte gader, hvidkalkede huse og skjulte pladser gemmer sig bag de gamle mauriske mure og med en panoramaudsigt udover det sædvanlige! På en god dag i Mijas kan du se hele vejen over til Afrika.

Du finder mange af de seværdigheder, der trækker folk til sydspanske byer; en tyrefægterarena, smukke kirker og en række lokale fiestas. Det er det perfekte sted at bosætte sig, hvis du vil lidt væk fra strandene. Det er kun 30 kilometer til den kulturelle by Malaga og få minutter til et stort netværk af stier for at udforske de mange bjergruter i området.

Mijas står i afslappende kontrast til turismen i de omkringliggende resorts, der ligger kun femten minutters kørsel væk. Et velfungerende samfund med nem adgang til alt hvad på Costa del Sol.


Beliggenhed


Samfund

Blandt befolkningen på ti tusind møder du beboere fra hele verden. Det internationale samfund er så stort, at rådhuset har oprettet en hjælpsom afdeling for ikke-spansktalende. Uanset om de mennesker, du møder, er lokale eller fra et andet land, vil du finde menneskerne i Mijas meget imødekommende og venlige.

Ejendom

Uanset om du leder efter et stykke autentisk spansk liv i en af byens hvidkalkede huse, en enkel lejlighed i en af ​​de mange komplekser eller en mere eksklusiv villa med udsigt, har Mijas noget for enhver smag.

Faciliteter

Af en by med sit beskedne antal indbyggere er der en svimlende vifte af restauranter og tapas barer. Nattelivet vil passe dig, hvis du leder efter noget, der er lidt mere afslappet end på kyststederne. I løbet af dagen summer byen med et væld af butikker at udforske, mange af de lokale og internationale kunstnere har studios i området og sælger deres varer i byen.

Transport

Hvis du er uden bil, er der regelmæssige afgange til og fra Fuengirola busstation og fire daglige busser kan tage dig til Málaga.

Sundhed

Sammen med et sundhedscenter i selve Mijas landsbyen er der et for nylig indviet specialiseret behandlingscenter kaldet CARE i det nærliggende Las Lagunas. Du finder de nærmeste hospitaler let tilgængelige i Marbella og Malaga.

Leveomkostninger

Mijas byder på et liv i en traditionel spansk landsby tæt på kysten. Dog kan det være, at du finder det lidt dyrere i det daglige end nogle af de større resorts i nærheden.