shutterstock 1115533355 - Estepona

Velkommen til Estepona

Estepona er en traditionel fiskerby, med et tydeligt andalusisk udseende. Gå forbi hvidkalkede bygninger pyntet med fantastiske blå og lyserøde blomster mod strandpromenaden og tag ud og spis i en af ​​de mange chiringuitos (strandbarer), der serverer frisk fisk og paella.

Omgivet af bjergene i Sierra Bermeja har Estepona et behageligt mikroklima med omkring 325 solskinsdage om året. Du finder somrene varme og tørre og vintrene behageligt milde, og det betyder, at du kan få mest muligt ud af byens to blå flagstrande. Den mest populære er den 2,5 km lange Playa la Rada i centrum af byen med sin moderne promenade, hvor du passerer palmer og eksotiske kaktus.

Livet leves til fulde omkring det traditionelle torv i centrum – den smukke Plaza de las Flores er altid fyldt med mennesker, der hygger sig på bænke eller en af de mange udendørs caféer.


Beliggenhed


Samfund

Med en befolkning på omkring 70.000 finder du byen livlig, men ikke overvældende. Dette er stedet at være, hvis du søger noget mere traditionelt spansk.

Ejendom

Estepona er en del af den ‘gyldne trekant’, der også inkluderer smukke Benahavís og glamourøse Marbella. I den smukke gamle bydel finder du små lejligheder, mens der de senere år er kommet mange moderne nybyggerier. Boliger strækker sig langs kysten med en række forskellige komplekser. Og hvis du ønsker at bygge selv, er der også grunde med byggetilladelse til rådighed.

Transport

Du er mindre end en times kørsel fra lufthavnen i Malaga. Estepona er forbundet til den omkringliggende region med den hurtige vejafgift AP-7, eller du kan tage dig god tid og nyde kysten langs A-7. Hvis du er uden en bil, forbinder en hyppig kørsel fra en moderne busstation på østsiden af ​​byen dig med de største byer og lufthavnen.

Shopping

Estepona by er fri for store shopping centre, men du kan finde et godt udvalg af små og mellemstore butikker i byens centrum. Der er også et antal markeder, der er værd at undersøge. Køb frisk frugt og grøntsager på det traditionelle bymarked og søndag formiddag skal du besøge det altid populære Mecadill del Puerto i lystbådehavnen, en Aladdins hule af gaver, smykker og håndværk.

Sundhed

Estepona har fremragende tilbud til offentlig sundhedspleje med bl.a. det offentlige ‘Ambulatorio’ i byen og regionens hovedhospital i det nærliggende Marbella. Derudover er der et udvalg af private specialiserede læger.

Leveomkostninger

Huspriser er generelt højere i den ”gyldne trekant” og forvent at betale lidt mere for et måltid ude eller for dine ugentlige indkøb. Men når det er sagt så er Estepona et af de bedste ”value for money” områder i det nuværende marked.