shutterstock 178171649 - San Vicente, Lliria

Velkommen til Llíria

Beliggende 30 minutter inde i landet fra Valencia, er denne by fyldt med romersk, iberisk og maurisk charme. Bosæt dig i denne by for at nyde kultur, gammel historie og velsmagende lokal gastronomi.

Lliria er en gammel by og udgør en af de største historiske byer i regionen. Talrige civilisationer har gennem tiderne sat deres præg: Iberianerne kaldte dette sted Edeta; romerne efterlod templer og pools, mens maurerne satte deres præg via de karakteristiske bade og moskeer. Du kan finde spor efter dem forskellige steder i byen. Følg maurerne til Banos Arabes, arabiske bade fra det 12. århundrede, engang besøgt af fromme muslimer for at rense sig før bøn eller følg ibererne til Poblado Iberico Edeta, en gammel iberisk ruin, hvor de nysgerrige samles for at se fragmenter fra fortiden, fra gamle huse til malerier, inskriptioner og keramik.

Byen er stadig hjemsted for en rig kultur og er især berømt for sin musik – Lliria er kendt som ‘musikkens by’ og har to musikskoler og to orkestre til at bevise det. De spiller til forskellige musik events hele året rundt.

Det er dog ikke kun musik Lliria har at byde på. Her finder du også en rig gastronomi. Ris er et vartegn og forekommer i mange retter og vildtkød finder vej ind i lækre pølser og retter som kød-paella. Traditionelt fremstillede kager og kager markerer de skiftende årstider. Hvis du elsker sol, historie, kultur, musik og god mad, vil du elske Lliria og byerne omkring.

I Lliria er befolkning hovedsageligt spansk med et lille internationalt samfund.


Beliggenhed


Samfund

En lang række ejendomme tilbydes i Lliria og i de omkringliggende byer som L´Eliana, Betera, La Pobla m.fl. Alt lige fra lejligheder og rækkehuse til landejendomme og villaer.

Faciliteter

Lliria tilbyder fremragende faciliteter, med masser af spisesteder, butikker, supermarkeder, fødevarebutikker, slagtere, bibliotek, arkæologisk museum, flere golfbaner i nærheden og mange smukke parker og haver.

Transport

Der er gode transportforbindelser til og fra Valencia, som ligger ca. 30 minutter væk. Tag Ademuz motorvejen CV37 direkte til Valencia, eller hop på en af de mange busser der afgår fra Lliria hver dag.

Sundhed

Der er en række offentlige sundhedsklinikker, læger og også et hospital, “Hospital de Lliria” i nærheden. Lliria har også tandlæger, optikere og dyrlæger, så du kan være sikker på at der bliver taget godt hånd om hele familien (inklusive kæledyr).

Leveomkostninger

Du sparer penge på bolig i Lliria, hvilket gør et boligkøb her til en god investering. Leveomkostningerne er generelt lave, især sammenlignet med den høje levestandard.