shutterstock 76697395 - Fallas de Valencia

Velkommen til Valencia (By)

Valencia by er Spaniens tredjestørste by og hovedstaden for hele regionen. En etableret havneby, hvor floden Turia møder Valencia-bugten. La Malvarrosa, bystranden er ren, sikker og meget populær blandt de lokale.

I 1957 oplevede Valencia en ødelæggende oversvømmelse, så byen igangsatte en plan for at føre floden uden om byen. Resterne af den gamle flodbund, der løber tværs igennem hele byen, er i dag blevet til Jardín del Turia – en 9 kilometer lang park med grønne arealer, sportsfaciliteter og områder til at afholde offentlige arrangementer.

I de sidste 30 år har investering fra turistbranchen gjort det muligt for byen at renovere mange historiske vartegn. Middelalderlige tårne, Torres Serrano og Torres Quarts, La Lonja og katedralen i Valencia er vidnesbyrd på den særlige valencianske gotiske stil. Mens City of Arts and Sciences er et fantastisk moderne ensemble med seks offentlige arenaer (fra et akvarium til et operahus) tegnet af den lokale arkitekt Santiago Calatrava.

Traditionen med Fallas-festen begyndte her i Valencia by; en fest med ild og fyrværkeri, hvor gigantiske Fallas figurer lavet i træ og papmache brændes, så byen kan genfødes fra dens aske.

Den verdensberømte Paella har også oprindelse i Valencia: denne risret har gamle rødder, men dens moderne form blev skabt i området omkring Albufera-søen, en stor sø, der nu er beskyttet som en del af Parc Natural de L’Aburela. Fra midten af marts til sommerens afslutning nydes særligt horchata – en forfriskende, hvid, nøddeagtig sukkerdrik – som indtages uden for lokale horchaterias.


Beliggenhed


Ejendom

Valencia by har ca 800.000 indbyggere, med yderligere 1 million mennesker, der bor rundt om byen. Valencia huser historiske gamle ejendomme, der er blevet moderniseret og renoveret. Duplexer og lejligheder omkring det livlige strandområde og villaer og bungalows rundt omkring i forstæderne. Lige nu giver dens konkurrencedygtige ejendomspriser en fordel i forhold til andre prominente spanske byer som Madrid og Barcelona.

Transport

Valencia lufthavn ligger lige syd for bygrænsen med regelmæssige togforbindelser og her er det muligt at tage metro og tog direkte til centrum af byen og forstæderne. Estacio del Nord, i Valencia er hovedstationens togterminal. AVE kører højhastighedstog til større byer i både Spanien og Frankrig. Passage Maritim er en 4 km lang palmetræs promenade, der forbinder byens kystlinjer. Den er lukket for biler, men bruges af fodgængere, cykler, busser og sporvogne.

Sundhed

Valencia er veludstyret med hele 11 fuldt udstyrede hospitaler, hvoraf det ene er det respekterede universitetshospital, Hospital Universitari i Politècnic La Fe (de lokale kalder den blot ”La Fe”). Hver bydel/by har desuden et 24 timers lægecenter.

Leveomkostninger

Valencia er alt andet lige stadig et billigt sted at bo med tanke på at det er en international storby. Både huspriser og offentlige transportomkostninger er lidt højere end i Alicante.