shutterstock 609349043 - Oliva

Velkommen til Oliva

Denne smukke kystby ligger i Valencia i hjertet af Spaniens appelsin region og har en fantastisk udsigt over bjergene og de smukke strande.

Tag til denne rolige by for at undslippe turisterne, nippe til sangria på skønne strande med blåt flag og nyd de mange lokale fester.

Oliva er en lille, stille kystby beliggende i hjertet af Spaniens appelsin region, cirka en time syd for Valencia. Med mere end 300 solskinsdage om året, et subtropisk middelhavsklima med milde vintre og varme, tørre somre, er området et populært sted for boligkøbere. De smukke strande med blåt flag og naturlige klitter er blot endnu en ting at fremhæve ved Oliva. Strandene er brede og strækker sig over syv kilometer langs kysten, hvilket betyder, at det er let at finde et stille og roligt sted for dig selv med plads til privatliv. Olivas strande er også perfekte til windsurfing og kitesurfing og det er muligt at leje udstyr forskellige steder i området. Hvis du har lyst til mere eventyr, kan du fra Denia tage færgen til Ibiza på knap 3 timer.

Selve den historiske by ligger lidt tilbagetrukket fra stranden – ligesom mange spanske byer er Pueblo (by) delt fra Playa (strand). Den gamle by har bevaret sin klassiske spanske stil med mange gamle hvidkalkede bygninger, smukke kirker og snoede brostensbelagte gader. Omgivet af appelsinlunde og marker er landbrug en af de vigtigste indkomstkilder for byen med relativt lidt turisme her, sammenlignet med de omkringliggende byer. Lad det ikke narre dig til at tro, at der ikke er noget at se og lave i Oliva – et program året rundt med fester holder byens indbyggere travlt beskæftigede. Oliva er desuden hjemsted for en af de største mauriske og kristne fester i Spanien.


Beliggenhed


Samfund

The Playa is popular with British expats and also Spanish holidaymakers, many of whom own summer homes here.

Ejendom

Du kan lave en særdeles god boliginvestering i Oliva. Byhuse, villaer og rækkehuse, hvoraf mange har en fantastisk udsigt over havet og bjergene i nærheden.

Faciliteter

Du får meget for pengene i Oliva, der blandt andet har en lav kommuneskat, lave leveomkostninger på grund af det varme vejr og billige restauranter og barer.

Transport

Oliva er lille, og mange af de lokale faciliteter ligger inden for gåafstand, så hvis du ikke planlægger at forlade området, kan du komme rundt uden en bil. Men hvis du vil gå længere væk, anbefales en bil.

Sundhed

Der er en lægeklinik i byen, ‘Centro de salud en Oliva’, og med flere tandlægeklinikker i byen, er du godt dækket ind. For at komme på hospitalet skal du køre til en af de nærliggende byer, Denia (27 minutter væk) eller Gandia (17 minutter væk).