Valencia

Velkommen til Valencia & Castellón

Costa Valencia (Valencia Provins)

Valencia provinsen er stedet hvor middelalderens historie kommer til live. Hvor det flyder med fremragende mad, herunder den berømte Paella, spektakulære byfester, som Las Fallas og Tomatina, sport og kultur i overflod og hvor man finder et klima der er blandt de bedste i verden.

Valencia provinsen er den største af de tre provinser, der udgør hele Valencia regionen, og ligger midt på den spanske middelhavskyst. Med et subtropisk klima og milde vintre, er Valencia provinsen en ideel destination året rundt. Det varme klima er en del af grunden til, at Valencia producerer to tredjedele af alle appelsiner i Spanien og er den største producent i Europa. I foråret fylder den berusende duft af appelsinblomster luften og træerne er tæt pakkede af søde Valencia appelsiner.

Appelsiner er dog ikke begrænset til marker og lunde. I provinsens hovedstad og navnebror er du omgivet af dem i gaderne, i butikkerne, prydende på bygninger samt forberedt i de lokale retter. Appelsinernes saft danner endda basen for den lokale signatur cocktail, ‘Agua de Valencia’.

Valencia er den tredje største by i Spanien og er fødestedet for den originale paella, der laves med kanin og kylling. Byen er hjemsted for en af de mest berømte ”fiestas” i Spanien, ‘Las Fallas’, hvor imponerende figurer, der det tager et år at skabe, på festdagens sidste dag brændes, foran hele byens indbyggere. For at man kan få en ide om hvor stor denne fest er i Spanien, så vises selve nedbrændingen, som foregår kl 23 om aftenen live på nationalt TV og millioner af seere kigger med.

Længere inde i landet kan du tage til en anden vild fiesta, nemlig ‘La Tomatina’ – verdens største tomat kamp. Ja, du læste rigtigt! Det kan ikke rigtig forklares det skal ses og opleves.

Valencia provinsen har en rig historie, og dens middelalderlige fortid har efterladt spor overalt: gotiske kirker, eventyrslotte og snoede gader. Provinsens mauriske historie fornemmes særligt i Lonja de la Seda (det gamle silkemarked), da Valencia udgjorde en del af silkevejen og engang var en af de førende producenter i Spanien.

Historie og kultur er ikke de eneste grunde til at overveje at flytte til provinsen; med 112 km kystlinje er der mange fantastiske og imponerende strande. Hvis du elsker vandsport, finder du alt hvad du har brug for i provinsen, som er kendt for sine fremragende faciliteter, herunder jetski-klubber og yachtcharter. For de mere jordnære er der desuden rig mulighed for dyrkning af golf, cykling, fodbold, ridning og tennisklubber rundt omkring i hele provinsen.

Costa de Valencia er en kyststrækning, der ligger i det sydøstlige Spanien mellem Costa Blanca og Costa de Azahar. Med varme somre, milde vintre og cirka 2.700 solskinstimer om året, tiltrækker denne smukke kyst besøgende året rundt.
Med kilometervis af fantastiske strande og skjulte bugter, den smukke storby Valencia og en række historiske byer og landsbyer i området, er kimen lagt til mange gode oplevelser. Alternativt, hvis du har lyst til at vove dig længere væk, kan du tage færgen til Ibiza fra havnen i Valencia eller fra havnen i Gandia.

Gandia i sig selv er et besøg værd med sit smukke historiske centrum og mange fremragende restauranter. Byen var et vigtigt kommercielt og kulturelt centrum i middelalderen og tilbyder sine besøgende et glimt af Spaniens fortid med det gotiske hertugpalads og basilikaen Santa Maria (kendt lokalt som “La Seu”).

Vi anbefaler dig også at tage en tur nordpå til havnebyen Sagunto, hvor du vil finde ruinerne af Sagunto slot på en dramatisk bakketop. Her vil du være i stand til at udforske ruiner, der inkluderer iberiske, romerske og middelalderlige rester og endda et romersk amfiteater.

Tag også forbi fødestedet for paellaen, nemlig Albufera Natural Park. Parken er hjemsted for Spaniens største sø og for en lang række vilde dyr. Tag en båd ud på søen og se den betagende solnedgang, eller kør mod den nærliggende landsby, El Palmar for at prøve “All i Pebre”, en risret lavet med friskfanget ål, fra søen.
Elskere af vandsport kan finde alt hvad de ønsker langs Valencia kysten. Provinsen tilbyder over 3.700 fortøjnings punkter, og Valencia har sin egen Royal Sailing Club. Der er sejlerskoler og nautiske sportscentre i de fleste byer langs kysten.

Oplev den fantastiske kyststrækning og udforsk forbløffende kultur og gammel historie og nyd det varme vejr hele året rundt.


Beliggenhed