shutterstock 1289018011 - Playa del Cura, Torrevieja

Velkommen til Torrevieja

Smukke naturlige omgivelser, sol året rundt og en blomstrende byliv gør Torrevieja området til et af ​​de mest populære bolig og feriedestinationer i Spanien.

I dag er det en blomstrende kyst- og ferieby, men indtil 1980’erne levede Torrevieja udelukkende af salg af salt. Byen er omgivet af to enorme saltvandssøer, der engang var blandt de vigtigste saltværker i Europa. Denne naturressource blev sendt så langt væk som til Cuba og derfra vendte man tilbage med den cubanske musik, som stadig fejres til Habaneras-festivalen hvert år. Du kan nu besøge søerne som en del af et betagende naturreservat, som er et godt sted at opleve regionens fugleliv og besøge saltmuseet, for at lære mere om dets historie.

Med fem ’Blå Flag’-certificerede strande i byen, alle omgivet af adskillige restauranter og barer, samt mere tilbagetrukne steder og oaser, hvor der er mulighed for ren afslapning, finder man ikke meget, der kan konkurrere med Torrevieja på Costa Blanca.

Vintrene er lune og somrene er varme i Torrevieja, så du kan overveje at tage en tur langs den imponerende Paseo de la Dique de Levante. Denne 1,5 km lange havnemole strækker sig ud over en træpromenade og byder på forfriskende briser, når temperaturerne er på sit højeste om sommeren.


Beliggenhed


Samfund

Torrevieja har siden 80’erne firdoblet sin befolkning og udgør nu 105.000 indbyggere. På trods af denne hurtige vækst og en tilstrømning af internationale indbyggere, vil du finde en venlig lokalbefolkning samt et indbydende byliv, som stadig formår at bevare en autentisk spansk atmosfære.

Ejendom

Selve byen, og især de omkringliggende projektbyggerier, har meget mere at byde på end hoteller og højhuse, herunder mindre lejlighedskomplekser, bungalows og hvidkalkede villaer. Kort sagt, har Torrevieja alt hvad hjertet begærer – til fornuftige priser!

Faciliteter

Torrevieja har alt, hvad du har brug for, inklusive banker, et rådhus og forskellige fritidscentre. Der er rigelige shopping muligheder i de lokale centre, herunder Habaneras og Zenia Boulevard. Der er ligeledes mulighed for at gøre de daglige indkøb på et af de største gademarkeder i hele Spanien, hver fredag ​​morgen.

Transport

Du vil være inden for rækkevidde af de to lokale lufthavne i Alicante og Murcia via N-332, der løber gennem byens centrum. Hvis du er uden transportmiddel, har de lokale busser regelmæssige daglige ruter til de fleste større lokale byer og lufthavne. Busrejser er gratis i byen for beboere, der har et såkaldt borgerkort (Tarjeta Cuidadano), som også giver dig adgang til nogle fremragende lokale museer og gallerier.

Sundhed

Hvis du, som mange andre, kommer til området for de sundhedsmæssige fordele, er der en masse at komme efter! Der findes fremragende sundhedsfaciliteter lokalt, herunder et splinternyt spansk National Health hospital og en række offentlige og private sundhedscentre. Ydermere, er der det fantastiske mikroklima, takket være mineralerne i de omkringliggende saltsøer, som i særdeleshed er gavnligt for gigtpatienter, folk med luftvejsproblemer, psoriasis, m.m.

Leveomkostninger

Priserne er lave, sammenlignet med andre gennemsnitlige spanske byer. Desuden er boligpriserne i Torrevieja lave i sammenligning med lignende kystbyer i Spanien.