shutterstock 1155248104

Velkommen til Orihuela Costa

Med omkring 320 solskinsdage, lystbådehavne, golfbaner, indkøbscentre og en række fristende restauranter. er det et af de mest populære områder på Costa Blanca. Orihuela Costa er et område, der inkluderer flere populære byer.

Orihuela Costa strækker sig i en trekant fra byen Orihuela til den 16 kilometer lange kystlinje, der panorerer Middelhavet. Det varierede landskab kombinerer bjergkæder, frugtplantager og palmelunde, men det er antallet af feriebyer og de sandede bugter, der har gjort det populært blandt turister.

Populære byer i området inkluderer Punta Prima, Playa Flamenca, La Zenia, Cabo Roig, Campoamor, Mil Palmeras, Pilar/Torre de la Horadada og Torrevieja. Der er masser af variation; Campoamor er et feriested med lystbådehavne, mens Playa Flamenca har en række hvide sandstrande med villaer ud til havet. Pilar de la Horadada er kendt for den gamle bydel kombineret med smukke strande og marinaen i Torre de la Horadada. Torrevieja er den største by i området, og en af ​​de hurtigst voksende byer i Spanien.

Orihuelas kulturelle og historiske fortid har efterladt et stort antal monumenter, herunder romanske, gotiske og renæssancekirker, klostre og paladser. De mest populære sportsfaciliteter inkluderer golf, vandsport, ridning og tennis.


Beliggenhed


Samfund

Orihuela Costa er et populært hjemsted for forskellige nationaliteter fra hele Europa, hvoraf mange har valgt at bosætte sig fast i området.

Ejendom

Ejendommene i området bærer selvfølgelig præg af, at byerne er meget kystnære. Med den lange kyststrækning af smukke sandstrande, er dette område, som nævnt tidligere, centrum for et væld af ferielejligheder. Der er dog også mange rækkehuse og villaer i udbud.

Faciliteter

Noget af det, der gør at Orihuela udmærker sig, er de mange fine faciliteter, herunder handicapfaciliteter, legepladser samt en lang række sportsfaciliteter. Dette gør området attraktivt for mennesker i alle livsfaser, fra unge børnefamilier til pensionister.

Transport

Besøgende i Orihuela bruger generelt Alicante lufthavn, selvom Murcia er nærmere, da der er flere afgange til og fra Alicante lufthavn. Turister er så vigtige for området, at der i det sidste årti er blevet lavet nogle store forbedringer i den offentlige transport. Et kæmpe netværk af busruter forbinder områderne med Alicante og resten af ​​regionen – herunder en, der forbinder alle strande med Torrevieja Hospital, som kører med hyppige afgange.

Sundhed

Der er masser af sundhedsydelser i dette område. Fra læger til tandlæger, er der et væld af valgmuligheder, nogle er endda specialiserede i nordeuropæiske sprog som svensk, engelsk og tysk. Der er et mindre hospital i Cabo Roig og et stort universitetshospital i Torrevieja.

Leveomkostninger

Huspriser i regionen varierer selvfølgelig en del, alt efter hvor tæt du kommer på stranden, men sammenlignet med andre kyststrækninger, får du her meget for pengene. Priser på dagligvarer og transport m.m. er på linje med resten af ​​Spanien.