shutterstock 1507565204 - Platja d’Aro

Velkommen til Platja d'Aro

Platja d’Aro er kystdelen i Castell-Platja d’Aro kommune. Tidligere en fiskerby der nu strækker sig over 2 kilometer strand. Platja d’Aro er en international beboet strandby og har masser af individuelle familiehuse og aktiviteter at byde på.

Byen blev udviklet i midten af det 19. århundrede efter at turismen steg. Ved siden af ligger S’Agaro, som er designet af arkitekten Rafael Masó Valentí og den middelalderlige by Castell d’Aro. Feriestedet Platja d’Aro har fået tilnavnet Miami Playa af de udenlandske besøgende.

Stranden er specielt bred her og forenes med interessante butikker, barer, restauranter og natklubber. Området har mange turister i sommermånederne, da den gennemsnitlige temperatur om dagen er 30 ºC. Der er mange butikker hvor det er muligt at leje vandsportsudstyr, et dykkercenter, en nautisk klub og marina. Golf d’Aro Mas Nou, der ligger højere op ved foden af Cadiretesbjergene, er en lille hyggelig 9-hullers bane med spektakulær udsigt ned til kysten.

Aquadiver Water Park er også et besøg værd. Her er der bølgebassiner, vandrutschebaner både indendørs og udendørs og en række forlystelser, der er velegnet til alle, store som små.

Platja d’Aro ligger i kort afstand til Barcelona og Girona, som begge byder på imponerende arkitektur, historiske steder og kulturelle begivenheder. El Celler de Can Roca i Girona blev for nylig kåret til verdens bedste restaurant. Der er også tæt til de katalanske Pyrenæer, et stort naturreservat i bjergene der er rig på varme kilder og søer. Det nærmeste store skisportsområde ligger kun lidt over 2 timers kørsel væk i Masella.


Beliggenhed


Samfund

Der er 20.000 indbyggere året rundt og dette tal eksploderer til 90.000 om sommeren med tilstrømningen af turister. Platja d’Aro betragtes som et eksklusivt feriested, der er tilgængeligt hele året og så er det især populært blandt britiske, franske og nordeuropæere der typisk køber private villaer med egen pool.

Ejendom

Af de ejendomme, der er til salg her, er et betydeligt antal private villaer. Du finder også store familievenlige lejligheder med mindst 2 eller 3 soveværelser.

Faciliteter

Der er en bred vifte af butikker i alle de tre store centre i Castell-Platja d’Aro kommune. Der er fitnesscentre, banker, frisører og et postkontor (Correos), alt inden for gåafstand til stranden.

Transport

Platja d’Aro ligger kun 30 minutters kørsel fra Girona lufthavn og 1 time og 20 minutter fra Barcelonas El Prat. Du kan tage en bus via Estación de Autobuses de Girona fra lufthavnen, men det vil tage tre gange så lang tid som en taxa. SARFA tilbyder en busforbindelse, der forbinder byerne langs Costa Brava.

Sundhed

CAP, Center Salut Platja d’Aro på Avenida de Castell d’Aro, administreret af Catalan Health Institute (ICS), er åbent fra kl. 08 til 20. Hospital de Palamos i Palamos er åbent 24 timer i døgnet.

Leveomkostninger

Selvom dette ikke er det billigste sted at flytte til, når man betragter Spanien som en helhed, er det stadig mere overkommeligt end mange nordeuropæiske lande. Dagligvarer, transport og service tilbydes til gode priser. Leje- og ejendomspriser er højere end andre kyst resorts, men du finder dog lavere leveomkostninger her end ved at bo i f.eks. Barcelona.