shutterstock 1663491931 - Begur

Velkommen til Begur

Beliggende omkring 45 minutter fra Girona, finder du den farverige catalanske by Begur, kendt som ‘Lille Cuba’, takket være dens fine cubanske palæer.

Med Michelin-stjerne-spisesteder inden for rækkevidde, en fantastisk udsigt over Pyrenæerne og karakteristisk lokal arkitektur, er det let at se, hvorfor denne by er en af de mest eftertragtede på Costa Brava.

Begur tilbyder en storslået udsigt fra byen der ligger hævet på en bakketop og med nogle af de bedste strande på Costa Brava, som ligger mindre end 10 minutter væk fra byen. Gå til det højeste punkt i byen, og du finder en smuk middelalderborg med spektakulær udsigt over de sneklædte Pyrenæer på den ene side og de smukke strande på den anden side.

Byen med dens smalle gader og karakteristiske arkitektur gør at Begur, bliver kaldt ”lille Cuba”. Den skiller sig ud fra andre byer i området takket være sine store farvede cubanske palæer dækket af smukke prydplanter. Disse store boliger blev bygget af velhavende lokale købmænd i det 19. århundrede, der uden tvivl var blevet inspireret af de overdådige ejendomme, de stødte på, mens de handlede på Cuba – og det rygtes at Begur engang var hjemsted for pirater.

I disse dage er området mere kendt for finurlige bistroer, lokale loppemarkeder og boutiquehoteller. Byen og det omkringliggende område er et gastronomisk hotspot med Michelin-stjernede restauranter og fremragende regionale vine. Ikke underligt er Begur en af de mest efterspurgte byer på Costa Brava blandt nordeuropæriske boligkøbere.


Beliggenhed


Samfund

Begur er en lille kommune med under 4.000 indbyggere. Internationale købere udgør mere end en fjerdedel af ejendomsmarkedet her.

Ejendom

Der er et godt udvalg af ejendomme, der tilbydes fra stilfulde villaer til moderne lejligheder. Rustikke landejendomme i traditionel middelhavsstil er også godt tilgængelige.

Faciliteter

Alt hvad du har brug for, er indenfor rækkevidde, herunder flere supermarkeder, fiskehandlere og bagerier, for ikke at nævne fascinerende butikker, barer og restauranter.

Transport

Begur ligger 45 minutter væk fra den nærmeste lufthavn, Girona og 2 timer væk fra Barcelona El-Prat lufthavnen. Offentlig transport mest almindelig i turistsæsonen her, så det anbefales at have en bil.

Sundhed

Der er et lokalt lægecenter i Begur og et antal medicinske centre i Palafrugell, som ligger omkring ti minutter væk. Det nærmeste hospital er i Palamos, lige under 20 minutter væk.

Leveomkostninger

Begur er et meget efterspurgt område; leveomkostningerne er derfor højere her end i andre dele af Costa Brava. Livskvaliteten her er fremragende, så for de mennesker der vælger at købe her, vil pengene være godt investeret.