Costa Brava area guide

Velkommen til Costa Brava

I den nordøstlige del af Catalonien, der grænser op til Frankrig og Pyrenæerne, finder du Girona provinsen, der med sin dramatiske kyst med utallige skjulte bugter, frodige grønne landskaber og historiske byer, gør dette til den perfekte destination for enhver, der søger efter det ‘ægte’ Spanien.

Costa Brava (Den Vilde kyst), er en af de smukkeste kyststrækninger ved Middelhavet. Dens uspolerede strande med glinsende smaragd farvet vand og berusende aroma fra fyrretræerne fylder luften. Hvidkalkede landsbyer fører til maleriske bugter; brede, sandstrande der kurver rundt og danner hestesko formede bugter.

Den fantastiske natur er ikke den eneste grund til at overveje at flytte til Costa Brava, da området også er kendt for sin fremragende kulinariske scene. Costa Brava er hjemsted for det højeste antal Michelin-stjerne-restauranter i Spanien. Der er gastronomiske lækkerier lige fra dagens fangst ved stranden til det fine Michelin-stjernede køkken. Der er også en række fremragende vine produceret i området takket være det varme middelhavsklima.

Provinsen huser små middelalderbyer, en varieret stort set uspoleret kyst af klipper og sandstrande, der er omgivet af duftende fyrreskove. Det er en fantastisk del af Spanien, der langsomt afslører sine mange kvaliteter, når du bevæger dig på de snoede veje, udforsker skjulte bugter og smager den fineste mad, som Middelhavet har at byde på.

Ved kysten kan du finde smukke resorts som Begur og Tossa de Mar med sine gyldne sandstrande og befæstede by, eller elskere af vandsport kan nyde Rose mod nord, som har den længste strand i regionen.

Det frodige landskab understøttes af et klima, der er perfekt til landbrug, og det betyder smuk sæsonbestemt frugt og grønt. Du finder somrene varme, men ikke alt for varme, med vintre, der er et strejf på den kølige side, og regn jævnt spredt gennem året. Provinsen har måske ikke den tørre helårs varme, som findes på de sydlige kyster, men Gironas skønhed opvejer dette.

Centrum for kultur og historie er i Girona by, en middelalderby med et af de sidste overlevende jødiske kvarterer i Europa. Her vil fans af Game of Thrones serien genkende dens stengader, stejle trin og dominerende gotiske arkitektur fra flere af scenerne i serien.

Med blot 750.000 indbyggere, der dækker 600.000 km2, er dette en provins, hvor du kan komme væk fra det hele og finde de mest bemærkelsesværdige landskaber på hele Middelhavskysten.


Beliggenhed