shutterstock 1289020639 - Santa Pola, Alicante

Velkommen til Costa Blanca

Området syd for Alicante er berømt for sine lange hvide sandstrande og smukke bugter, sin spændende historie, venlige mennesker og uspolerede landsbyer.

Det nærmest perfekte klima gør, at du kan opholde dig på strandene langs kysten hele året rundt, og blot et par kilometers køretur ind i landet, finder du middelalderlige ruiner, forskelligartede landskaber og de hyggeligste, autentiske landsbyer.

Beliggende på den østlige middelhavskyst i Spanien, er Alicante-provinsen hjemsted for Costa Blanca og dens 160 kilometer med fantastiske strande. Det er også her, du finder nogle af Spaniens mest kendte resorts. Herlige sandhvide strande i syd forvandles til karakterfulde bugter og kalkstenshuler længere mod nord. Fælles for både nord og syd er, at klimaet er utroligt pålideligt hele året rundt; vintrene er tørre og milde, somrene er varme, men dog en smule køligere end i de mere sydlige provinser.

Landskabet på Costa Blanca syd byder på megen variation, fra det barske bjergterræn til frugtbare sletter, hvor du finder citronlunde og farverige saltsøer.

Dette er en region med en rig historie og kultur. Der er romerske ruiner og talrige slotte er spredt over landskabet, der engang var en del af en befæstet grænse mellem de gamle kongeriger Castilla og Aragón. Over selve Alicante by, ligger den gamle fæstning Santa Barbara med udsigt ned på den gamle havn, omgivet af smalle gader og huse, der leder tankerne tilbage på regionens arabiske arv.

Alicante provinsen er afhængig af sin turistindustri, der udgør den største del af økonomien og tilbyder de fleste jobmuligheder for de lokale spaniere. Traditionelle spanske erhverv trives også stadig, inklusive landbrug, vinmarker og i særdeleshed fiskeri.

Der er generelt et livligt samfund af internationale indbyggere i hele provinsen og i området syd for alicante finder vi flere byer med op til 50 procent udlændinge. De lokale er glade for (og afhængige af) turister af du får derfor en varm velkomst i dette område, ligegyldigt hvor i verden du er fra.

Imellem de større byer på Costa Blanca, er der et omfattende transportnet – På Costa blanca syd, er der glimrende infrastruktur med bus og tog mellem de større byer. I de mindre byer, vil man oftest have brug for en bil. Desuden er lufthavnen i Alicante en af de bedste når det gælder rejser til og fra Spanien. Der kan altid findes gode flybilletter til den budgetbevidste.

De fleste byer på Costa Blanca syd har blomstrende markeder, sportsfaciliteter og nærliggende strande. Golf er klart den regerende sportsgren i området, med over 30 baner at vælge imellem.

Costa Blanca syd tilbyder ganske enkelt et liv fyldt med frisk mad direkte fra markedet, solskin og afslapning på de talrige smukke strande. Bare du husker solcremen.


Beliggenhed