Costa Tropical

Velkommen til Costa Tropical

Spanske feriegæster har holdt denne smukke kystlinje for sig selv med god grund – flyt hertil for strålende solskin året rundt, dramatisk natur og autentisk andalusisk charme.

Costa Tropical er en smuk strækning på den Andalusiske kystlinje beliggende i provinsen Granada. Denne kyst, som er den mindst kendte af kysterne, blev opkaldt efter den overflod af tropiske frugter, den producerer. Frugter som cherimoya, mango, kaki, níspero, papaya, guayaba og avocado dyrkes her takket være det subtropiske mikroklima, der tilbyder over 320 dages solskin om året og en gennemsnitlig temperatur på over 20 grader. Landskabet er dramatisk: robuste klipper, skjulte bugter og brede strande med fint gyldent sand understøttes af de snedækkede toppe i Sierra Nevada, hvilket betyder, at du kan stå på ski og gå på stranden den samme dag. Oliven- og valnød lunde samt mandel-, kirsebær- og cypress træer fylder luften med deres voldsomme duft.

Flere af strandene i dette område (Playa Granada, Carchuna og Torrenueva) har vundet priser med blåt flag for deres fremragende faciliteter, renlighed, kvaliteten af ​​deres havvand og forskellige havliv. Costa Tropical er hjemsted for nogle fantastiske fiskearter, for ikke at nævne hvaler, delfiner og bløddyr. Hvis du ønsker at se disse dyr tæt på i deres naturlige levested, kan du booke en guidet dykkerekspedition, der tilbydes flere steder langs kysten.

Med sådanne varme og rene farvande er det ikke underligt, at vandsport er så populære – uanset om det er dykning, paragliding, surfing eller blot at hygge sig på både, er der masser af muligheder for at nyde udendørs aktiviteter i betagende omgivelser her. Gå til de lokale byer Almuñécar (La Herradura), Salobreña, Motril, Castell de Ferro og La Rábita for at deltage i sportsgrene som golf, tennis, squash og ridning. Når vi nævner sport skal områdets utallige cykelruter også nævnes. Et sandt paradis for cykelentusiaster.

Byerne i sig selv er et besøg værd – disse hvidkalkede kystlandsbyer oser af romantik og autentisk andalusisk charme. Almuñécar og den omkringliggende landsby, La Herradura, er områdets to perler. Her kan du udforske smalle, snoede gader, der fører dig forbi små butikker og tapasbarer, hvoraf de fleste giver dig en gratis tapas, når du bestiller en drink. Spanske feriegæster springer ofte helt over middagsmåltidet og går i stedet fra bar til bar og spiser et par tapas på hver.

Hvis alt det gratis tapas betyder, at du ender med at have fået et par genstande for mange til at køre, er der ingen grund til at bekymre dig, da busser kører regelmæssigt fra Almuñécar busstation, herunder daglige busser til Málaga, Granada og Almería samt byer på kysten. Hvis du ønsker at tage længere væk, er Granada, Malaga og Almeria lufthavn alle omkring 1 time væk.


Beliggenhed