Costa Blanca north area guide

Velkommen til Costa Blanca Nord

Beliggende på den østlige middelhavskyst i Spanien, er Alicante-provinsen hjemsted for Costa Blanca og dens 160 kilometer med fantastiske strande. Det er også her, du finder nogle af Spaniens mest kendte resorts.

Det nærmest perfekte klima gør, at du kan opholde dig på strandene langs kysten hele året rundt, og blot et par kilometers køretur ind i landet, finder du middelalderlige ruiner, forskelligartede landskaber og de hyggeligste, autentiske landsbyer.

Costa Blanca nord området byder på alt fra barsk bjergterræn og smukke hvide strande til karakterfulde bugter og kalkstenshuler. Klimaet er utroligt pålideligt hele året rundt; vintrene er tørre og milde, somrene er varme.

Dette er en region med en rig historie og kultur. Der er romerske ruiner og talrige slotte er spredt over landskabet, der engang var en del af en befæstet grænse mellem de gamle kongeriger Castilla og Aragón.

Alicante provinsen er afhængig af sin turistindustri, der udgør den største del af økonomien og tilbyder de fleste jobmuligheder for de lokale spaniere. Traditionelle spanske erhverv trives også stadig, inklusive landbrug, vinmarker og i særdeleshed fiskeri. De lokale spaniere er glade for (og afhængige af) turister af du får derfor en varm velkomst i dette område, ligegyldigt hvor i verden du er fra.

På Costa Blanca nord får man mere ro og idyl, men også lidt dyrere boligpriser ift. syd. For eksempel er byen Moraira, også kendt som Spaniens St. Tropez.

I de større byer på Costa Blanca nord finder du et omfattende transportnet inden for byen og mellem dem, men i de mindre byer har du brug for en bil. Desuden er lufthavnen i Alicante en af de bedste når det gælder rejser til og fra Danmark. Der kan altid findes gode flybilletter til lave priser.

De fleste byer på Costa Blanca nord har blomstrende markeder, sportsfaciliteter og nærliggende strande. Golf, tennis, cykling, vandsport og vandreruter findes på hele den nordlige del af Costa Blanca og gør denne del af kysten attraktiv for turister året rundt!

Costa Blanca nord tilbyder ganske enkelt et liv fyldt med lækker mad direkte fra markedet, masser af solskin, flot natur og afslapning på de talrige smukke strande.


Beliggenhed