shutterstock 644384995 - Albir

Velkommen til Albir

Placeret i hjertet af Costa Blanca og med et klart overtal af internationale indbyggere finder vi Albir. Byen passer enhver, der ønsker at nyde dette enormt populære ferieområde i et mere afslappet tempo.

Albir er et kystsamfund, hvor boligerne ligger spredt i et lavere terræn, med lange brede gader. Tag en tur ned ad den tropiske boulevard bygget over en tidligere flod og du kommer frem på den prisbelønnede strand, Playa de Racó del Albir, der et skønt sted at slå sig ned for at koble af og nyde udsigten og de naturlige omgivelser på Costa Blancas kyst.

Du finder mange charmerende oplevelser i Albir, såsom et fantastisk fyrtårn, der er kan opleves ved at tage spadseretur langs kanten af ​​Sierra Helada. Går du en tur ned til Paseo de las Estrellas på det rigtige tidspunkt af året, ender du måske med at stå skulder til skulder med kendte spanske skuespillere i forbindelse med den årlige filmfestival. Ønsker du noget god mad, så er der rig mulighed for dette. I byen finder du et stort udvalg er gode restauranter, med mad fra hele verden såvel som lokal spansk mad.


Beliggenhed


Samfund

Denne landsby på ca. 5.000 indbyggere består af mere eller mindre lige mange spaniere som udenlandske tilflyttere. Hovedsageligt fra nordeuropæiske lande, herunder især Norge og Holland. Albir hører til moderbyen Alfaz del Pi, der ligger et par kilometer inde i landet.

Ejendom

Dette er en by med mange ejendomme designet til de behov købere fra det nordlige Europa har. Du finder lejligheder, rækkehuse og villaer til en rimelig pris og lidt dyre ejendomme tættere på stranden og byens centrum.

Faciliteter

Byen er godt udstyret i form af supermarkeder med fem store butikker, hvoraf nogle sælger produkter fra Storbritannien og Norge. I sommermånederne er der et lille marked, der sælger lokalt håndværk, smykker og kunst. Børnefamilierne er glade for de to børnevenlige legepladser på selve stranden.

Transport

Albir er godt beliggende mellem lufthavnene Alicante og Valencia, som begge er under en times kørsel på motorvejen A7. Du kan også benytte sporvognen på linjen fra Alicante til Denia. Den har 40 stop, inklusive Benidorm langs de 93 kilometer.

Sundhed

Udover et offentligt sundhedscenter kan du også finde lægehuse der taler engelsk, norsk og hollandsk. Det nærmeste hospital ligger 10 minutter væk fra Albir, i Benidorm.

Leveomkostninger

Albir er stadig et overkommeligt sted at bo med fem supermarkeder og utallige restauranter til rimelige priser.