Almeria playa de los genoveses 1600x1067

Top 10 bedste strande på Costa de Almería

Almería er Europas næstmest solrige by i Europa, så der er behov for gode strande i området. Dem er der heldigvis også rigeligt af, og her kommer ti af de absolut bedste.

Playa de Mónsul, San José

En af Spaniens absolut flotteste og mest spektakulære strande lige midt i nationalparken Cabo de Gata. En vulkanstrand der har fået sin form i takt med, at den størknede lava over tid er blevet eroderet af både havet og vinden. Faktisk er stranden så næsten unaturlig smuk, at den har været anvendt som scene i flere film, heriblandt Indiana Jones. Du kan ikke tage til Costa de Almería uden at stifte bekendtskab med denne perle.

 

View on map

Playa de El Playazo, Rodalquilar

Endnu en billedskøn strand med sit mørke, gyldne sand, det smaragdfarvede vand og slottet San Ramón, der strutter frem på en af de mange sandklitter. Naturen omkring er uovertruffen, og vandet er fuldstændig roligt, hvilket gør stranden ekstrem børnevenlig.

View on map

Playa de los Muertos, Carboneras

Los Muertos betyder de døde, og måske det skyldes, at det at sætte sine tæer i sandet på denne strand føles som om, man er i himlen. Ligesom Playa de Mónsul er den beliggende i nationalparken Cabo de Gata, og den har med sine klipper en storslået natur omkring sig. Bølgerne kan dog være lidt mere drilske her grundet den til tider stærke vind, så man skal passe på.

View on map

Playa de los Genoveses, San José

1,2 kilometer kyst i det der virker som det rene ingenting. Så hvis du søger en fredfyldt oplevelse med blødt sand og krystalklart hav, så er Playa de los Genoveses stranden for dig. Du skal gå lidt for at komme frem, men selve turen til stranden er en oplevelse i sig selv med den imponerende natur, de mange lavendelbuske, og den betagende udsigt.

View on map

Playa de Agua Amarga, Níjar

Fra en næsten øde til en noget mere befolket strand, men som i sit udtryk er ligeså smuk. Den ligger i forlængelse af Playa de los Muertos, og den har en masse restauranter og barer at byde på, ligesom den er berømmet for sine små grotter, hvor du kan tage et mudderbad, hvis du lyster.

View on map

Cala de Enmedio, Níjar

New York Times udnævnte på et tidspunkt Cala de Enmedio til at være en af de bedste strande i hele Europa, og man forstår hvorfor. De fossiliserede klitter skaber en unik ramme om en komplet isoleret strand, der med sit rige og mangfoldige liv under havoverfladen er ideel for dem, der kan lide at dykke.

View on map

Playa de Las Negras, Níjar

En stor familievenlig strand lige midt i Níjar, og Playa de Las Negras byder på det hele. Dens vulkansten giver den et særligt udtryk, og mange tager hertil for at snorkle, mens man også sagtens bare kan drive og dase på den 850 meter lange strand.

 

View on map

Playa de Aguadulce, Roquetas de Mar

En yderst populær strand, der har fået det blå flag som et bevis på sin kvalitet, når det kommer til både sand, vand og faciliteter. Her kan du snildt tilbringe en hel dag på langs, men bliver du træt af stranden, kan du gå en tur langs den billedskønne allé med en overflod af palmer, der minder dig om, at du for alvor er syd på.

View on map

Playa Serena, Roquetas de Mar

Den bredeste strand, som Roquetas de Mar har at byde på, så du behøver ikke lede længe efter en plads i solen. Sandet er gyldent, og selvom der ofte er mange mennesker, bliver det aldrig hektisk. Fik i 2019 det blå flag.

View on map

Playa de Los Escullos, Níjar

Cirka 16 kilometer væk fra Cabo de Gata finder vi den lille fiskeby Escullos, der selvfølgelig også har en dejlig strand omringet af fine, hvide sanddynger og med udsigt til San Felipes slot. Endnu en af Níjars mange spektakulære strande, der også har lagt sand og omgivelser til en række film gennem tiden.

View on map