AdobeStock_230328016

Top 10 bedste strande på Costa Tropical

73 kilometer kyst og 320 dages solskin. Costa Tropical leverer ikke kun tropiske frugter, men også et væld af tropiske strande. Her følger ti af de bedste.

Playa de La Herradura, Almuñécar

Stranden, og den lille by, har fået sit navn, da den i form ligner en herradura, hestesko. Den er beliggende lidt uden for byen Almuñécar og er to kilometer lang og 40 meter bred. Vi har med en find, mørkegylden sandstrand at gøre, hvor særligt den vestlige og østlige del af stranden er at anbefale. Meget børnevenlig, og så er det et fantastisk sted at snorkle.

View on map

Playa La Rijana, Gualchos-Castell de Ferro

Den måske smukkeste og mest ekstraordinære strand, du finder på disse kanter, for rent faktisk er stranden en form for grotte, hvilket gør livet under havoverfladen uovertræffeligt. Ikke blandt de mest velkendte strande i området, og derfor er det som regel også til at finde et sted at nyde dagen i ro og mag.

 

 

View on map

Playa de Calahonda, Motril

Når der skal laves en liste over de bedste strande på Costa Topical, er det umuligt at komme uden om Playa de Calahonda i Motril. Den har fået tildelt et blåt flag for dens kvaliteter og er utrolig billedskøn, som den smyger sig omkring bjerglandskabet, og så byder den på nogle helt utrolige udkigsposter.

View on map

Playa de La Guardia, Salobreña

En af turisternes foretrukne strande, fordi den har det hele inklusiv gode barer, restauranter og en promenade. Salobreña kaldes tit for juvelen i Costa Tropical, og Playa de La Guardia kan meget vel være kronjuvelen af strande med sit skønne, bløde sand og krystalklare hav.

View on map

Playa de Punta del Río, Salobreña (La Cagadilla)

En af de absolut bedste strande i området omkring Granada. Indtil for få år siden var den næsten uberørt, men både turister og lokale har sidenhen fået øjnene op for denne perle, der er 1,2 kilometer lang og byder på fint, mørkt sand og gode faciliteter til diverse former for vandsport. Perfekt hvad enten du søger en aktiv dag, eller bare vil stemple ud for et par timer.

View on map

Playa de San Cristóbal, Almuñecar

Blide bølger i næsen gennemsigtigt vand og godt en kilometer lang, mørk sandstrand. Playa de San Cristóbal er et skønt sted at tilbringe dagen under sydens sol, måske i en hængekøje og med en drink i hånden fra en af de mange strandbarer i nærheden.

View on map

Playa de Cantarriján, Almuñécar

Det er en af de mindre strande med en længde på blot 380 meter, men det er til gengæld også en af de mest billedskønne. Som så mange andre strande i området er den perfekt til enten at dykke eller snorkle, særligt fordi det er forbudt at fiske i havet omkring stranden. Vær dog opmærksom på, at stranden er opdelt i to dele, hvor den ene side er forbeholdt nudister.

View on map

Playa de La Joya, Motril

Lidt øst for Motril finder du Playa de La Joya. Den er ikke blandt de største, og det kræver lidt at komme helt ned til stranden, da du skal ned af et utal af trapper, men det er også umagen værd. For når du først kommer ned og lader det varme sand omslutte dine bare tæer, og du kigger ud over det klare vand og ser den enorme klippe i den ene den af stranden, så ved du, at du har fundet frem til et unikt sted på Costa Tropical.

View on map

Playa del Ruso, Albuñol

Vi fortsætter med de små strande, der er lidt svære at komme til, men som til gengæld er en oplevelse uden lige. Den har fået navn efter en sovjetisk soldat, der flygtede til denne bugt i 1921. Den lidt besværlige adgang til stranden gør også, at der ikke kommer så mange mennesker, og det gør den ideel til at flygte fra stress og jag.

View on map

Playa El Cambrón, Salobreña

Sandet består primært at små og halvstore sten, og der er ingen faciliteter i nærheden, så vi har igen med en strand at gøre, som tilbyder en anderledes og mere autentisk oplevelse, end mange af de andre stande du finder på Costa Tropical.

View on map