Mad

Michelin Guide 2026: 25 spanske restauranter får deres første stjerne

Mad

Artiskokblomst og dens suppe med bladbeder og foie, fra restauranten Akelaŕe, ledet af kokken Pedro Subijana, med tre MICHELIN-stjerner, i Donostia / San Sebastián. © Akelaŕe

 

Michelin-guiden tildelte sine eftertragtede stjerner til de bedste spanske restauranter denne tirsdag ved en ceremoni i Málaga.

Fem kriterier blev taget i betragtning ved tildelingen af stjernerne: kvaliteten af ingredienserne, harmonien i smagene, beherskelsen af teknikken, kokkens personlighed reflekteret i retterne, og frem for alt, konsistens.

Der er ingen nye trestjernede restauranter. Dog bevarer de 16 spanske restauranter med tre Michelin-stjerner deres plads i kulinarisk elite.

25 restauranter tilføjes guiden med én stjerne, herunder Seve Díaz (Puerto de la Cruz, Tenerife), Faralá (Granada), Mare (Cádiz), Kamikaze (Barcelona) og Islares (Bilbao).

mad

Rødbedeblomst med røget ål og kaviar, en af retterne fra den afslappede restaurant Mont Bar, som nu stråler med to MICHELIN-stjerner i Barcelona. © Mont Bar

 

Derudover modtog fem restauranter to stjerner for første gang:

  • Aleia (Barcelona), af kokkene Paulo Airaudo og Rafa de Bedoya.
  • La Boscana (Bellvis, Lleida), af Joel Castañé.
  • Mont Bar (Barcelona), af Francisco José Agudo.
  • Ramón Freixa Atelier (Madrid).
  • Enigma (Barcelona), af Albert Adrià.

Den spanske Michelin-guide 2025 omfatter i alt 1.251 restauranter: 16 har den højeste udmærkelse, 33 har to stjerner, og 242 har én stjerne.

Find alle 3-stjernede restauranter i Spanien her.

Find alle 2-stjernede restauranter i Spanien her.

Find alle 1-stjernede restauranter i Spanien her.

 

Mad