Velkommen til Las Fallas i Valencia

By februar 17, 2023 3 min læsning
1143005141

I hjertet af Middelhavet på Spaniens østkyst findes et sted fyldt med festivaler og traditioner. De spændende oplevelser i den valencianske storby bliver hos dig længe efter du er kommet hjem.

I løbet af året fejres snesevis af meget forskellige festligheder med stor entusiasme. Men den største er "Las Fallas", som afholdes hvert år i marts. Det er svært at beskrive med ord, hvad det er, så se denne video for at få en idé om hvad denne makrofest handler om.

https://youtu.be/QS25oh93uv4

Valencia by

I Valencia venter en by fuld af kontraster den besøgende. Med en charmerende gammel bydel ved siden af futuristiske bygninger. Dette er Valencia, en af Spaniens mest indbydende byer.

Udover den kulturelle opblussen i byens byer, er en spadseretur altid en god idé eller en badetur ved Valencias by strand. Selvfølgelig skal du prøve stjerneretten, paella der oprindeligt kommer fra Valencia!

Ethvert tidspunkt på året er et godt tidspunkt at besøge Valencia, men hvis der er en dag, der er endnu mere speciel end resten, så er det den 19. marts, hvor de fejrer den berømte Fallas ved at brænde gigantiske ’papskulpturer’ af.

Dets middelhavslys, milde klima og den fortryllende ild gør dette til en by, du gerne vil bo i.

Et kulturbesøg: mellem klassisk og avantgarde

Valencia er perfekt at opdage til fods En af de mest fascinerende attraktioner er Plaza de la Reina, med katedralen og Miguelete-tårnet, hvor du bør bestige de 207 trin for at komme op til toppen og nyde den smukke udsigt over hele byen.

I byens centrum kan du også finde Silkebørsen, en af Valencias smukkeste bygninger og et verdensarvssted, med sin idylliske Patio de los Naranjas gårdhave fuld af appelsintræer. Et must er også det centrale marked - Europas største friskvaremarked.

Få meter væk ligger det nationale keramikmuseum med dens imponerende facade eller Quart- og Serrano-tårnene. Og også museer som IVAM eller mange overraskende steder fulde af street art.

Lidt længere fra centrum kan du se den mere moderne side af Valencia: Kunst- og Videnskabsbyen. Designet af Santiago Calatrava og Félix Candela, er det blevet endnu et vartegn med bygninger som Oceanographic, Europas største akvarium. Dens originale former giver den ideelle baggrund til at tage billeder.

Valencia, utroligt men sandt.

https://youtu.be/W_HghoAlZKo

 

En paella ved havet

Der er ingen bedre plan end at besøge en af de store strande og få en paella med fødderne i sandet. Valencia byder på over 300 solskinsdage om året. Malvarrosa-stranden er den mest kendte og er Valencias by strand kendt for det fine gyldne sand og det blå vand. Hvem kan modstå en dukkert i havet?

De, der leder efter 'vildere' landskaber, kan besøge El Saler eller El Palmar og prøve dens berømte paella. Du kan afslutte dagen med at nyde solnedgangen ved Albufera, en sø ud til havet kendt som 'solens spejl', hvor du kan se de bedste solnedgange ved Middelhavet. Stranden er ikke byens eneste udendørsattraktion. Du kan også gå en tur langs den over 10 km lange Turia park der løber hele vejen rundt om byens centrum eller tage et besøg i Bioparc zoologiske have hvor vilde dyr lever side om side.

Når aftenen kommer, er der ikke noget bedre end at sidde på en terrasse eller en innovativ restaurant, måske med en Michelin-stjerne, og nyde den summende nattelivsatmosfære i El Carmen, eller det nye fashionable område Ruzafa.