Spanierne ser lyst på fremtiden og boligpriserne stiger

By november 29, 2022 2 min læsning
497251248

De seneste konklusion fra analyseinstituttet CIS vækker opsigt. For første gang i tre år er der nemlig tegn på økonomisk optimisme i befolkningen. ”Det går skidt for landet, men det går okay for mig,” er den generelle konklusion på analysen.

Således mener 73,2 procent af de adspurgte, at det går skidt eller rigtigt skidt for spansk økonomi. Omvendt svarer 62,9 procent, at deres økonomiske situation er god eller sågar rigtig god. Ikke siden 2019 har så mange spaniere ser så lyst på deres økonomiske situation.

Til trods for at vi lever i en usikker tid med krig, høj inflation, renter og energipriser ser spanierne også lyst på fremtiden. De adspurgte i undersøgelsen fra CIS peger primært på tre positive elementer: Over 20 millioner spaniere er i dag i arbejde og tilmeldt Seguridad Social systemet. Det er flere end nogensinde.

Forbruget er svagt stigende og alt tyder på lidt vækst i det nye år. Tilsvarende falder arbejdsløsheden svagt.

Boligpriserne sætter ny rekord

Boligpriserne er i Málaga-provinsen steget med 7,5 procent i årets løb. Så høje stigninger ses ingen andre stedet i hele Spanien. I andre provinser og regioner, som også oplever prisstigninger, er boligpriserne ikke steget i samme omfang. Det gælder f.eks. i Madrid (7,0 procent), De Baleariske Øer (7,3 procent), Alicante (5,6 procent) og Barcelona (4,7 procent).

Bag de opsigtsvækkende prisstigninger i Málaga-provinsen står en række byer langs Costa del Sol, hvor boligpriserne i år er steget uhørt meget. Det gælder Rincón de la Victoria (20,8 procent), Mijas (15,1 procent), Estepona (14,9 procent) og Torremolinos hvor boligpriserne har taget et hop på 12,6 procent. Priserne er også steget i Marbella, Benalmádena, Fuengirola og Málaga omend i et mere moderat omfang.

Det er primært nybyggeri, der efterspørges og stiger voldsomt i pris. Stort set alle branchefolk er enige om, at priserne fortsat vil stige i det nye år.

(Kilde: La Opinión, La danesa & El País)