Spanien er verdens sundeste sted at bo

By oktober 6, 2022 3 min læsning
AdobeStock_53318276

Her er listen over de 20 sundeste steder at bo i verden.

Rapporten er baseret på forventet levetid, omkostningerne ved at være sund, luftforurening, fedme, sikkerhed og sollystimer.

Spanien er det sundeste land i verden

Spanien er officielt det sundeste land i verden, rangerende nummer et indekset. I Spanien følger befolkningen en middelhavsdiæt bestående af sunde kilder til omega-3, fedt og protein, som undersøgelser har forbundet med en reduceret risiko for demens, hjertesygdomme og kræft - hvilket placerer landet i top fem for længere forventet levetid .

Image

En middelhavslivsstil følger disse nøgleprincipper: omgængelige måltider, en afbalanceret kost og en vægt på at gå som en transportform, der hjælper med at reducere dødsfald forårsaget af forurening. Omgængelige måltider har vist sig at mindske risikoen for fedme og også fremme et sundt mentalt velvære. At have en dedikeret tid til at forbinde med familie og venner virker som en stemningsforstærker, producerer endorfiner og øger befolkningens generelle velvære.

Befolkningen i Spanien lever efter ordsproget "Trabajamos para vivir, no vivimos para trabajar", der betyder "vi arbejder for at leve, vi lever ikke for at arbejde". Deres leveomkostninger er moderate. En ejendom med to soveværelser koster i gennemsnit 162.000 euro, hvilket er mere overkommeligt end de fleste europæiske lande.

Valencia er den sundeste by i verden

Valencia er mere end bare en by berømt for sin Paella, det er også den sundeste by i verden! Denne smukke spanske by placerer en tredjeplads på vores indeks for den største forventede levetid på grund af en række livsstilsfaktorer.

For det første har denne by det ideelle klima. Det er ikke for varmt og ikke for tørt, så der er masser af grønt til at give ren luft. Valencia har også masser af solskin, så du nemt kan optage det altafgørende D-vitamin, der skal til for at holde dine muskler stærke. Havbrisen hjælper med at blæse overskydende forurening væk i luften, og deres kost er også velafbalanceret. Valenciansk paella er en fantastisk repræsentation af deres kost. Deres berømte ret har fremragende næringsværdi fra friske råvarer, er lav i fedtstoffer og høj i omega-3 og protein fra fisk.

Som mange af de sundeste lande fremmer denne by også en afslappet og afslappet livsstil. Det er kendt for sin musikalske og kulturelle arv og tilskynder til social interaktion. I stedet for at blive defineret af deres job som mange andre byer, definerer befolkningen i Valencia sig selv ved at skabe personlige og meningsfulde forbindelser med deres venner og familie, hvilket i sidste ende skaber et af de sundeste samfund i verden.

image

Metodik

Individuelle datarangeringer for byer blev taget fra følgende kilder:

Fedmeniveauer

Forventede levealder

Udgifter til sund mad

Forurening

Sikkerhedsindeks

Soltimer

Efter dette blev hver rangordning sammenholdt og sammenlignet med hinanden for at skabe en endelig rangordning for hver by. Alle lokationer blev kompileret ved hjælp af rangordnede faktorer for forventet levetid, omkostninger til sunde fødevarer, dødsfald forårsaget af luftforurening, kriminalitet, timers sollys om året og fedmeniveauer.

Når de først var rangeret, blev de 20 bedste lande og byer samlet i listen over  de sundeste steder at bo. De gennemsnitlige ejendomspriser er baseret på prisen på en toværelses lejlighed.