Skal jeg købe en off-plan (nybyg/projektsalg) ejendom i Spanien?

By maj 18, 2023 5 min læsning
Shutterstock_701256985

Pandemien gjorde det til en prioritet for mange husejere at finde en større ejendom med større terrasser og flere tjenester. De seneste tendenser på ejendomsmarkedet i Spanien indikerer, at ønsket om ejendomme med store udendørsarealer stiger hvert år.

Men ejendomme med et stort areal og smukt landskab er måske ikke den mest overkommelige løsning for alle. Hvad de færreste købere måske ved er at nybyg ejendomme mange gange er et et billigere alternativ end gensalgsbolig. En off-plan ejendom reducerer typisk omkostningerne for investorer og potentielle boligkøbere med ca. 15% sammenlignet med omkostningerne til renovering og vedligeholdelse af en ældre ejendom.

Hvad er en off-plan ejendom?

En off-plan ejendom er en, endnu ikke bygget, ejendom boligejere og ejendomsinvestorer kan købe til en lavere pris. Disse billigere ejendomme er blot tegninger, og de er ikke bygget endnu. For investorer er appellen ved at købe off-plan ejendomme det lavere prispunkt og potentialet for kapitalgevinst.

Hvordan køber jeg en off-plan bolig?

At købe off-plan er et populært køb blandt ejendomsinvestorer og boligkøbere. Når udviklere viser købere den fuldt udarbejdede plan, de godkendte planer og meget ofte en allerede bygget udstillingsmodel, føler køberne sig mere sikre på deres køb. Tegninger, udstillingshus og planer giver købere mulighed for at se, hvordan bygningen vil se ud, når den er færdig. De ved, at planerne er lovlige, og de får mulighed for at bo i et voksende og godt område til en lavere pris.

Off-plan ejendomme i Spanien bliver købt via ejendomsmægler, der har kontrakt med bygherren. Når du har besluttet dig for en ejendom, kan du underskrive en reservationskontrakt for at sikre, at du sikrer ejendommen, og et depositum er påkrævet for at holde din plads.

Ting at huske på, før du køber off-plan.

Et af de største salgsargumenter for off-plan ejendomme er det lavere prispunkt, men de reducerede omkostninger kommer med nogle øgede risici. Din ejendomsmægler vil guide dig gennem processen, men du bør også huske på følgende trin.

1. Få en bankgaranti

Med enhver investering er det muligt at tabe penge, og at acceptere at købe en ejendom off-plan betyder, at udviklerne kan løbe tør for penge før færdiggørelsen. Efter den økonomiske krise i Spanien i 2014 tilbyder bankerne nu garantier for at beskytte købere og udviklere.

En bankgaranti er derfor et ”must have”. Det beskytter dine indskud i de tilfælde, hvor ejendommen ikke bliver leveret til tiden eller bygherren løber tør for penge eller går konkurs.

Markedssituationen resulterer nogle gange i økonomiske problemer, og en bankgaranti beskytter købere i tilfælde af sådanne uforudsigelige tilfælde. Der skal dog indhentes en bankgaranti for den individuelle ejendom snarere end for hele projektet for virkelig at tilbyde ordentlig beskyttelse af din ejendom.

2. Kend ejendomsspecifikationerne for off-plan projektet

Det at kende de nøjagtige detaljer om projektet holder begge parter ansvarlige. En detaljeret liste hjælper købere (og deres mægler) med at holde deres bygherrer ansvarlige for de designs og features der er lovet. Det beskytter også udviklere mod købere, der kan have urealistiske forventninger til ejendommen og anmodninger uden for projektets rammer. Gennemgå dine kontrakter, før du underskriver, og sørg for, at detaljerne og specifikationerne på projektet bliver opfyldt.

3. Få adgang til kvaliteten af det omkringliggende område

Som ved almindelige bygninger er området omkring en ejendom med til at bestemme ejendommens værdi: Normalt er ejendomme omgivet af faciliteter og grønne områder mere værd end ejendomme uden. Spørg bygherren og få sikkerhed omkring planerne for kvarteret og området.

En velplejet ejendom er afgørende for at højne livskvaliteten og levestandarden for beboerne indenfor. Uanset om du er boligkøber eller investor, sætter beboerne pris på et velindrettet uderum med grønt, og det giver en god stemning til ejendommen.

4. Tal med udvikleren om indskud

Loven siger, at alle indskud skal sikres med bankgaranti efter godkendelse til planlægning. Din udvikler skal have alt det juridiske papirarbejde og en registrering, der beviser, at jorden er registreret hos dem. Kontakt bygherren direkte for at bekræfte ejerskab af jord og slå ejendommen op i tinglysningen. (det gør din mægler og advokat for dig)

Certifikater vil give oplysninger om jorden, grænser og planlægningssituationen med hensyn til restriktioner, offentlige gangstier, grønne zoner og andre byggeplaner. En matrikelcertificering hjælper dig med at få oplysninger om ejendommen. (det gør din mægler og advokat for dig)

5. Underskriv en kontrakt

At underskrive en kontrakt er det sidste skridt for at sikre ejendommen. Underskriv ikke en kontrakt, før alt andet er i orden. Din ejendomsmægler eller advokat vil guide dig igennem det. Når du underskriver kontrakten, skal du sørge for, at den er detaljeret og indeholder den samlede saldo og deadline for færdiggørelse. Når byggeriet er færdigt, vil du modtage et færdiggørelsescertifikat fra bygherren og en licens for første indflytning, der beviser, at ejendommen opfylder alle krav. For ekstra beskyttelse kan man overveje at få en autoriseret bygningskonstruktør til at kontrollere ejendommen.

Hvis den færdige ejendom ikke opfylder de specifikationer og detaljer, der er skitseret i planerne, eller hvis din bygherre undlader at færdiggøre til tiden, er du berettiget til at ophæve kontrakten eller forlænge fristen og modtage dine indskud tilbage med renter. Din advokat of ejendomsmægler er med dig hele vejen i denne proces.

Bolig-udland.dk er den danske mægler med flest nye byggerier i porteføljen og tilbyder projektsalg langs hele den spanske middelhavskyst samt på øerne.

Find vores projektsalg på Costa del Sol, Costa del Sol øst, Costa Blanca, Costa Blanca nord, Valencia, Barcelona og Mallorca

Gennemse hele vores store udvalg af off-plan (nybyggeri) udviklinger i hele Spanien her.

Kontakt os for mere information om dine muligheder for køb af nybyg/projektsalg.