Lån til bolig i Spanien med Nykredit

By oktober 14, 2022 4 min læsning
B12_La_Vila_Paradis_Terrace_Townhouse

Lån til bolig i Spanien med Nykredit og gør din spanske boligdrøm til virkelighed

Nykredit tilbyder lån til boliger i Spaniens byzoner langs middelhavskysten, op til 15 km ind i landet samt på Mallorca. Nykredit har repræsentationskontorer i Palma og Marbella og har et omfattende kendskab til det spanske boligmarked. Palma kontoret dækker, udover Mallorca, også områderne Murcia (Costa Cálida), Alicante (Costa Blanca) samt Valencia og Barcelona regionerne. Derudover har Nykredit international deres store kontor i københavn.

Bolig-Udland.dk har igennem 15 år haft et enestående samarbejde med Nykredit, så vi sammen kan hjælpe dig bedst muligt med din spanske boligdrøm.

Nytlånsberegner for lån til bolig i udlandet

Beregn, hvad det koster at finansiere boligen i Spanien. Minimumslånet udgør 100.000 euro.

Find låneberegner her

Processen for finansiering og køb af bolig i Spanien

Nykredit International hjælper dig under hele processen ved køb af bolig i Spanien. Hvis forløbet kører optimalt, kan du forvente at en lånesag tager 2 -3 måneder fra start til slut.

1. Kontakt Nykredit vedr. finansiering: Så ved du, hvad din udenlandske bolig må og kan koste inden du starter på din boligjagt.

2. Boligjagt: Bolig-Udland.dk hjælper dig med alt det praktiske. Vi er med dig hele vejen lige fra boligsøgning, fremvisning, forhandling og afslutning.

3. Købsaftale: Købsaftalen underskrives enten ved en notar eller hos ejendomsmægleren. Normalt skal du deponere 10% af den aftalte købesum.

4. Lånetilbud: Nu starter låneprocessen sammen med Nykredit. Før vi udsteder et lånetilbud, skal den udenlandske ejendom vurderes af en lokal valuar udpeget af Nykredit.

5. Accept: Vi skal have accepten af lånetilbuddet senest 10 børsdage inden overtagelsen.

6. Udbetaling: Lånet udbetales 8 børsdage før du overtager ejendommen. Provenuet stilles til rådighed for handelens gennemførsel - ofte via en notar.

7. Overtagelse: Notaren udfærdiger dokumenterne til lånet og sørger for, at du får underskrevet alle dokumenter på overtagelsesdagen.

Du skal være opmærksom på at før du kan købe bolig i Spanien skal du have et NIE-nummer. Det får du på den spanske ambassade eller den lokale politistation. Du skal også have en bankkonto. Det hjælper vi hos Bolig-Udland dig med ligesom vi sammen med advokaten hjælper med at lave kontrakter med forsyningsselskaber m.v.

I forbindelse med en ejendomshandel i Spanien bør du være opmærksom på følgende:

Lånevilkår

Ved køb af ny bolig: Lån op til 80% af ejendomsværdien eller købspris, eksklusive handelsomkostninger - altid den laveste værdi.

Ved friværdibelåning og omlægning: Lån op til 60% af ejendomsværdien.

Minimumlån: 100.000 EUR hvilket i praksis betyder at boligen skal koste minimum 130.000 euro. Uden for Nýkredits primære låneområde er minimumslånestørrelsen 500.000 EUR.

Løbetid: Op til 30 år.

Andre oplysninger

Nykredit anbefaler altid, at man hyrer en advokat i Spanien i forbindelse med køb af ejendom i Spanien.

Bestil de spanske N.I.E. numre til dig og din ægtefælle/samlever i god tid inden notarmødet (det kan tage op til 2 måneder).

Bemærk, at vilkår og omkostninger til optagelse af lån i Spanien er ikke som i Danmark.

Omlægning af lån er dyrt i Spanien, da der ikke er stempeloverførsel på spanske lån. Overvej derfor grundigt hvilken låntype I vælger.

Lånetilbud kan først udfærdiges når der foreligger købsaftale og kan maksimalt være op til 80% af skødeprisen ekskl. spanske handelsomkostninger. Ved friværdibelåning og omlægning kan lånestørrelsen, grundet spansk forbrugerbeskyttende lovgivning, ikke overstige 60% af ejendommens værdi.

Når accepteret lånetilbud returneres overgår sagen til Nykredit International i København, der så har kontakten til vores spanske advokat og til dig og din rådgiver/advokat.

Lånet i Nykredit etableres 1 uge før notarmødet, såfremt alle dokumenter er modtaget på dette tidspunkt. Det betyder at følgende skal foreligge inden lånet kan etableres: - Alle juridiske godkendelser, registreringer og tilladelser på den spanske ejendom skal være på plads - Alle N.I.E. numrene (på køberne og sælgerne samt deres ægtefæller/samlevere) - Spansk brandforsikringspolice med en forsikringsdækning iht. lånetilbud og med Nykredit som rettighedshaver/ beneficient.

Hvis det ikke er muligt at deltage på notarmødet i Spanien, så lav en fuldmagt til jeres rådgiver/advokat i Spanien. Husk at sikre at den giver tilladelse til køb af ejd., optagelse af lån og pantsætning på jeres vegne.

Nykredits advokat tilbageholder de spanske handelsomkostninger på ca. 10-12% af skødeprisen.

Nykredits advokat tilbageholder 3% ekstra af skødeprisen, hvis sælger ikke er resident i Spanien, men da det er en udgift som sælger skal afholde, så reduceres restkøbesummen også med 3%.

Lånesagen tager typisk 6-12 uger fra start til slut.

Nykredit og Bolig-Udland.dk ønsker alle en GOD BOLIGJAGT i Spanien 😊