Køb af luksusboliger i Spanien vil vokse med 40% i hele 2024.

By marts 28, 2024 3 min læsning
asfedsa

Generelt bliver det et fantastisk ejendomsår, med en realkreditkrig, der også tillader lavere indkomster at komme ind på markedet igen.

Den udenlandske køber har en stor efterspørgsel på køb af luksusboliger.

Luksusboliger er et af de områder hvor ejendomsmarkedet kan regne med at få et meget aktivt 2024. Det kan i den grad blive så godt, at det måske er på 2022-niveau, året med størst dynamik siden krisen i 2007.

Det sagde Gonzalo Bernardos, professor i økonomi og direktør for Real Estate Master's Degree ved universitetet i Barcelona. Det lave udbud af nye boliger (projektsalg) fører til at vi kommer til at lave rekorder for salg af brugte boliger. Bernardos anslår, at salget vil være omkring 650.000 ejendomme i slutningen af året, tal drevet af en stærk "pantelånskrig."

De fleste eksperter på ejendomsmarkedet tager det for givet, at denne ”krig” vil opstå, efter at stigningen i rentesatserne sidste år i høj grad reducerede antallet af fuldførte realkreditlån. Med Bernardos ord, "for at tjene mere end sidste år, bliver bankerne nødt til at øge forretningsgrundlaget, hvilket alt andet lige falder tilbage på antallet af realkreditlån. Dette vil have en direkte indvirkning på priserne: Hvis markedet er steget i pris selv under en faldende efterspørgsel så siger det sig selv at markedet vil stige endnu mere når efterspørgslen er større samt gøre det med større hastighed.

Bernardos anslår en prisstigning på mellem 5% og 7% og en stigning i antallet af operationer på 15% i 2024.

Nedturen på ejendomsmarkedet fandt aldrig sted i luksussegmentet.

Selv sidste år, hvor markedet led et lille dyk i sin dynamik, forblev køb af boliger på over en million euro i topform. I hele 2024 vil dette fortsætte og det anslår at antallet af operationer i dette segment vil vokse med 40%.

Der er et ustoppeligt fænomen, der forklarer denne furore for luksusboliger i Spanien. De udenlandske købere, som er begyndt at have en stærk indflydelse i de seneste år, vil fortsætte med at vokse til en endu mere fremtrædende plads på markedet.

Det spanske ejendomsmarked tilbyder disse købere er en uovertruffen kombination af et privilegeret klima, der ikke eksisterer i mange af disse køberes oprindelseslande, og boligpriser, der alt andet lige stadig er meget lavere end i andre lande. Selvom købere fra andre europæiske lande som Tyskland traditionelt har haft den største rolle, åbner nye markeder for alvor op, som aldrig før, hvilket medfører, at der kommer pengestærkse købere fra Amerika, både fra nord og syd, og fra Asien. Derudover finder flere og flere nordeuropæere og især skandinavere også oftere den store tegnedreng frem, når der skal investeres i fast ejedom i Spanien.

I spidsen for denne stigning i luksussalg er der fem områder.

De 5 hot spots i luksussegmentet er Malaga, Mallorca, Madrid, Barcelona og det nordlige Costa Blanca-område.

Det er derfor ikke tilfældigt, at der er en stor tilstedeværelse af udenlandske købere i dem alle. 65 % af alt luksussalg i Malaga er udlændinge, mere end 90 % i Palma de Mallorca, 23 % i Madrids, 50 % i Barcelona og mere end 90 % i specifikke områder af Costa Blanca nord (Altea, Calpe, Javea og Moraira).

Malaga og Balearerne med Mallorca og Ibiza står forrest med den stigende efterspørgsel efter luksusejendomme, og manglen på nybyggeri kan bringe brugt luksussalg til alle tiders højder i løbet af 2024.

Hos bolig-udland.dk har i vi skrivende stund nedenstående luksusboliger (boliger med en pris på minimum 1 million euro) på vores side.

Det skal dog siges at vi i alle områder har adgang til langt flere. Dette er altså kun et lille udsnit af de mange tusinde luksusboliger vi har til salg enten direkte eller via vores premium partnere i alle områder.

Vil du have lavet en analyse af bolig markedet i Spanien udfra dine krav, ønsker og budget, så er det nemmeste at udfylde vores søgeagent. Så sender vi alle de bedste boliger direkte til din indbakke.