Køb af fast ejendom i Spanien: Hvad skal man gøre og hvad man skal undgå!

By februar 16, 2023 7 min læsning
boligsøgning 1

Hvis du er i markedet for køb af fast ejendom i Spanien, er der meget at tænke på og mange faktorer, der skal overvejes, inden du fortsætter.

Som agent er vi her for at give alle de rigtige råd og tip til vores købere, hvilket gerne skulle eliminere deres bekymringer og problemer.

Vi har her sammensat vores mest essentielle anbefalinger for at hjælpe dig med at undgå faldgruberne og tage de rigtige beslutninger.

Vær opmærksom på følgende!

  1. Forvent ikke 100% perfektion

Vi påpeger altid overfor vores kunder, at de IKKE skal regne med at finde den 100% perfekte ejendom. Den findes normalt ikke, og det er uanset budgettet. Men kan vi finde en bolig der rammer 80% eller måske 90% så er missionen lykkes. Det er ikke for at være negativ, simpelthen blot fordi vi efter 20 års erfaring hernede kender markedet. Så lav en liste over 10 ting, som din drømmebolig skal have. Se på din liste og accepter at du nok kun får 7 eller 8 af disse punkter opfyldt - og vær så tilfreds med det.

  1. Lad dig ikke forføre af situationen

Vi har set det ske så ofte i de sidste 20 år! Kunder der bliver forført af den gode stemning, det gode vejr og de gode udsigter. De bliver urealistiske og køber for mere end de havde planlagt hjemmefra. I bund og grund gør de ting, som de aldrig ville gøre derhjemme. De glemmer det gode forarbejde. Så gør ikke som dem. Nøglen er at lave et seriøst forarbejde sammen med din rådgiver (agent) og så holde sig til planen når man kommer ned til Spanien. Meningen med besigtigelsesturen er at lære området godt at kende samt at få stillet så mange spørgsmål til hver bolig, som muligt og langsomt men sikkert, nærme sig den bolig der har det meste af det man søger.

  1. Undgå at bruge for meget

Vælg et realistisk budget fra start og hold dig til budgettet. Du kan altid købe en større ejendom senere hen hvis behovet og muligheden opstår.

  1. Forveksl ikke 'billigt' med 'værdi'

Gode boliger i de bedste områder behøver sandsynligvis aldrig at reducere prisen drastisk, fordi efterspørgslen efter dem er konstant høj. Du skal forstå markedet og de bedste placeringer for at identificere ejendommen med den bedste værdi, som vil være den mest fornuftige investering på lang sigt. En seriøs agent med stort lokalkendskab og mange års erfaring i markedet kan hjælpe dig sikkert igennem denne jungle og sørge for at du laver en god investering - også på lang sigt.

  1. Køb ikke til dine familie og venner

Vær ikke for fokuseret på hvad venner og familie syntes om den bolig du skal købe. Selvfølgelig er det dejligt at dele sin investering med venner og familie, men husk, hvem der betaler for det, og lad ikke deres behov diktere dit køb. Køb altid både med hjerte og hjerne.

  1. Stol ikke på online ejendomsannoncer og pas på ”cowboy mæglere”!

Vær opmærksom på agenter, der ser ud til at have en endeløs liste over ejendomme med god værdi og utroligt prissatte boliger på 5* placeringer. Mæglere der reklamerer med utrolige ”banksalgsboliger”, skal du også holde dig langt væk fra. Vær også på vagt overfor portaler. De screener ikke boligerne og alle kan lægge alt op - også de boliger som er solgt mange år tilbage. Mange useriøse mæglere ”glemmer” at tage de gode produkter af markedet blot for at generere forespørgsler. Disse annoncer og lister er i bedste fald vildledende og i værste fald rent bedrageri. Husk den gode gamle tommelfingerregel: Hvis noget ser for godt ud til at være sandt, så er det det nok også! Vi oplever tit at vores kunder sender os links til boliger, som på papiret ser spændende ud, men som ikke har været til salg i mange år. Så vores råd er at være ekstra forsigtig, når du bruger ejendomsportaler. Du kan aldrig være sikker på nøjagtigheden af ​​oplysningerne. Vores helt klare råd er at lade os professionelle om at lave analyserne af markedet. Vi ved hvad vi kigger på og ikke mindst ved vi hvem man ikke skal arbejde med. Finder man noget på internettet selv, så sender man blot linket til os – så kigger vi på det og tager det med i vores samlede analyse af markedet.

  1. Glem ikke handelsomkostningerne

Det er vigtigt, at man forstår omkostningerne ved køb af en spansk ejendom, og også omkostningerne ved at eje ejendommen fra måned til måned. Som tommelfingerregel vil de samlede købsomkostninger for en videresalgsejendom (gensalg) være et sted mellem 10% - 11%, mens omkostningerne til at købe en nybygget ejendom ligger i intervallet 13,5% - 14,5%. Ud over købsomkostningerne skal man også altid kigge på ejendommens driftsomkostninger og skatter. Alt dette hjælper vi selvfølgelig med at skabe klarhed over sammen med advokaten.

 

Dette skal du gøre:

  1. Foretag din research

Lad ikke drømmen om at eje en bolig i det smukke og solrige Spanien forstyrre din beslutningsproces. At købe en ejendom er en vigtig beslutning, og en, der skal håndteres korrekt. Du skal for alt i verden undgå at drømmen bliver til et mareridt! Se på boliger online, snak med eksperter, besøg området, snak med de lokale, vær godt forberedt og mød det hele med et åbent sind og en sund fornuft.

  1. Arbejd med de rigtige mennesker

Sørg for, at du gør din research, når du vælger dine rådgivere – dvs din agent og din juridiske repræsentant, da du har brug for at stole implicit på dem for at hjælpe dig med at tage den helt rigtige beslutning.

  1. Stol på dit instinkt

Stol altid på dine instinkter når du vælger en agent til at hjælpe dig med denne vigtige beslutning. Spørg dig selv - Føles denne virksomhed eller person korrekt? Kan jeg lide det, jeg hører? Har de mange års erfaring med bolighandel? Varetager de mine interesser? Hvis du er i tvivl, skal du tjekke og dobbelttjekke, og hvis du ikke er sikker, skal du gå væk.

  1. Lav en liste over 'must-haves'

Start din søgning med at have et klart overblik over det du ikke kan gå på kompromis med (dine krav) på både bolig og område. Lav derefter en anden liste over ønskelige elementer, som du er villig til at gå på kompromis med. Tænk over, hvorfor du køber, hvem skal bruge den  og hvad vil du bruge den til. Alle disse krav og ønsker skal formidles videre til din agent, så de kan sikre dig, at du køber en ejendom, der passer til din kravspecifikation. Vi plejer altid at sige til vores kunder at vi skal indgå i et stærkt samarbejde – kun således får vi det helt rigtige resultat.

  1. Vær seriøs på din besigtigelsestur

Vi anbefaler at man på en besigtigelsestur har fokus på det væsentlige – nemlig at finde drømmeboligen sammen med os. Selvfølgelig kan du kombinere det med at gå ud og få noget god mad og drikke og have det sjovt ligesom der også skal være tid til en tur på stranden. Men fokus skal ligge på at se så mange boliger og områder, som muligt under turen.

  1. Forhandle om juridiske gebyrer

De fleste advokater opkræver et standardgebyr på 1% + IVA af ejendomsprisen (med et minimumsgebyr på noget som € 2.000). Dette betyder, at hvis du bruger 500.000 €, vil dine advokatgebyrer beløbe sig til € 6.050 (1% + 21% IVA), men hvis din ejendom koster 1.500.000 €, skubber dine juridiske gebyrer op til € 18.150. Vi anbefaler i den forbindelse at forhandle enten om et reduceret procentuelt gebyr eller et fast gebyr på forhånd. Dog skal man aldrig vælge en advokat alene pga. prisen. Ligesom der er stor forskel på agenter, er der også stor forskel på advokater!

  1. Gør dit forarbejde når boligen skal finansieres

Snak altid med flere forskellige spillere på lånemarkedet. Vi anbefaler altid at man både tager fat i sin egen bank (især hvis man har mulighed for at låne i friværdi) samt tager fat i Nykredit Udland - de er specialister i realkreditlån i Spanien og har flere kontorer hernede. Samtidig skal man også tage en snak med en eller flere spanske banker. Vi arbejder med alle de største spanske banker og kan henvise til de bedste – man kan ovenikøbet være heldig og få dialogen på sit eget sprog da flere banker har danskere ansat til at tage sig af de danske kunder. Således får man det helt rigtige afsæt for at vælge den bedste løsning. Hvad der er bedst for en familie, behøver ikke at være bedst for en anden familie. Det afhænger helt af ens økonomiske situation. Så vælg ikke i blinde alene pga. anbefaling. Der kan være mange penge at spare ved at gøre sit forarbejde ordentligt.

 

Held og lykke med købet af jeres drømmebolig i Spanien. Vi ser frem til samarbejdet ?

Bolig-Udland.dk - Spanien Specialisten

Mail: info@bolig-udland.dk

Telefon: (+45) 36 96 48 09