Hvorfor investere i en feriebolig i Spanien?

By august 13, 2022 5 min læsning
AdobeStock 311182961 1200x800

Fantastisk vejr, fremragende mad og vin, verdensberømt kunst og kultur og lave leveomkostninger er blot nogle af grundene til, at du skal investere i en ferie- eller helårsbolig i Spanien.

Spanien er et af de største lande i Europa og også et af de mest geografisk varierede. Med nogle af de reneste og smukkeste strande i verden, betagende bjergrige regioner, frugtbare sletter og solbeskinnede øer, er der noget, der passer til enhver smag.

Kom til Spanien og nyd et middelhavsklima med varme, tørre somre og milde vintre med sol dagen lang ved kysterne og sne i de nordlige og bjergrige regioner. Spanien har verdens bedste helårsklima.

Hvis du elsker kunst og kultur, har du meget at opdage i Spanien, som er hjemsted for noget af verdens fineste arkitektur. Der er gamle markedspladser, mauriske paladser og fantastiske bygninger og skulpturer af Antoni Gaudi, for ikke at nævne Dali-museet, Frank Gehrys Guggenheim, Fundación Joan Miro og de mange festivaler, der regelmæssigt finder sted i hele landet.

Spansk mad er lige så varieret som landskabet; spanierne er absolut lidenskabelige over deres lokale køkken. Tapas er populær over hele verden, og du har sandsynligvis prøvet op til flere af ​​disse lækre små retter. Mangfoldigheden af ​​tapas, der tilbydes i Spanien, er enorm og varierer fra region til region og også efter sæson. Spanske markeder er rigelige med enorme frugter og grøntsager takket være de lange måneder med solskin. Den gode nyhed som en potentiel køber er at mad, ligesom leveomkostningerne generelt i Spanien, er meget overkommelig og af fremragende kvalitet.

Med henblik på mere praktiske forhold er sundhedsvæsenet i Spanien rangeret blandt de bedste i verden, og de bruger hele 10% af sit BNP på sundhedsydelser.

Der er også fremragende transportforbindelser i hele landet lige fra gratis motorveje der kører langs middelhavet fra nord til syd, moderne metroer, højhastighedstog og busser, der forbinder hele landet. Derudover finder man hele 36 internationale lufthavne, og det er altid let at finde en billig flybillet fra Danmark til Spanien. Det er ikke underligt at den offentlige transport i Spanien er kendt for at være en af de bedste og mest velfungerende i Europa.

5 grunde til at købe ejendom i Spanien

Mange danskere drømmer om at investere i en feriebolig i Spanien. Her er fem gode grunde til at tage springet og gøre drømmen til virkelighed.

  1. Maden

Den spanske diæt indeholder masser af olivenolie, friske grøntsager, frugter, fisk, kød og korn. Spanierne laver deres mad fra bunden og er ikke meget for forarbejdet mad eller færdiglavede måltider. Hver region har deres specialiteter. Lokale retter påvirkes af lokale traditioner og tilgængeligheden af ​​produkter.

  1. Vinen

Der findes store og små vingårde overalt i Spanien. Man er aldrig langt væk fra en lokal vingård hvor man kan købe direkte fra hanen. Der er over 60 officielle regionale vintyper. (oprindelsesbetegnelser). Langs med Middelhavskysten finder du megavine som Cava og Sherry, men også mindre kendte regionale røde og hvide sorter. I Ebro River Valley finder vi de berømte vinområder La Rioja og Navarra dyrkende på den klassiske tempranillo-drue. Ribera del Duero regionen har flere fantastiske vine – både hvide og røde. Dessertvin er en specialitet på De Kanariske Øer og det meste af den mere overkommelige bordvin kommer fra det indre spanien, nær Madrid.

Den bedste ting ved spansk vin er dog tilgængeligheden. Alle barer, restauranter og caféer har anstændige vinkort, der matcher ethvert budget, og man kan de fleste steder bede om husets vin til 1-2 euro pr glas, og der bliver ikke fedtet med det. Helt til kanten. Tak.

  1. Vejret

Ja, Spanien er lig med solskin. Tør varme, fugtig varme, mild varme, tropisk varme - Spanien har det hele. Officielt er der tre klimazoner: Middelhavsklimaet ved kysten, kontinentalt klima i midten og det maritime klima i det nordvendte Atlanterhav. Middelhavsvejret er varmt og tørt om sommeren og med kun lidt regn i de milde vintre. Inde i landet har man fire sæsoner som vi kender det: forår og efterår er ofte våde, sommeren er med solgaranti, og i de kølige vintre finder du sne i bjergområderne. Det nordlige Spanien har de køligste somre og derfor vælger mange spaniere at tage på sommerferie i netop Nordspanien. Alligevel er vejret i Nordspanien stadig på niveau med det sydøstlige Frankrig.

  1. Økonomien

Leveomkostningerne i Spanien er generelt lavere end i andre europæiske lande. Dog er det selvfølgelig ikke ens overalt. Nogle områder af Spanien tiltrækker verdens rigeste og der er mange gode ”legepladser” for de superrige. Men huspriserne i hovedstaden Madrid og i metropolen Barcelona er for eksempel 43% billigere end New York og 39% billigere end London - ikke dårligt for to internationalt kendte byer. De smukke kystregioner omkring Valencia, ​​Malaga og Alicante er endnu billigere. Priserne på bolig varierer selvfølgelig meget efter region og by, men generelt er priserne på bolig stadig en del lavere pr m2 end i Danmark.

Omkostninger til vand, gas, elektricitet, skatter, spisesteder, fritidsaktiviteter og offentlig transport er som tommelfingerregel stadig halv pris af hvad man er vant til i Skandinavien og Nordeuropa.

Spanien har desuden både et velfungerende og gratis statsligt uddannelses- og sundhedssystem.

Spanien er kort sagt bare ”value for the money” på alle områder. Gratis D-vitamin fra solskinnet, et langsommere tempo, smuk natur der opmuntrer til udendørs aktiviteter, gode services for både lokale og udlændinge, venlige og positive mennesker og fremragende mad og drikke. Alle kan få glæde af Spanien. Selv på et stramt budget.

  1. Udendørslivet

Uanset om du kan lide fredfyldte vandreture ved kysten, en runde golf eller adrenalin-drevet ekstremsport, Spanien har det hele i overflod.

Her er et par forslag til udendørsaktiviter:

Bjerge: klatring, vandreture, paragliding, mountainbiking, ridning, cykling, rafting eller ski.

Vand & Strand: jetski, dykning, kitesurf, svømning, strandfodbold, beachvolley og fiskeri.

Sport: golf, fodbold, tennis, cykling og sejlads.

Kunst & Kultur: udendørs teatre, strandfestivaler, museer, koncerter, smukke parker og haver, historiske pladser, kilometervis af brostensbelagte gader, madmarkeder m.m.

...og når dagen er ved at gå på hæld, er det lykken blot at sætte sig med et køligt glas og nyde solnedgangen over middelhavet fra sin terrasse eller en af de mange cafeer.

Hvis du gerne vil blive mere bekendt med de forskellige regioner og byer i Spanien, er det værd at kigge nærmere på vores detaljerede områdeguider, inden du dykker ned i de tusinder af ejendomme vi har til salg på bolig-udland.dk.

Har du allerede købt bolig i Spanien eller har du en god historie fra en af dine ferier i Spanien? Så vil vi meget gerne dele din historie og dine oplevelser med vores store publikum på de sociale medier. Skriv til os på info@bolig-udland.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.