Hvordan vurderer man prisen på en bolig!

By marts 28, 2024 4 min læsning
erter

For at vide, hvor meget et hus er værd, skal du tage højde for dets egenskaber og markedssituationen.

At købe eller sælge en bolig er en af livets milepæle, da det kræver en større investering, og der er hældt mange håb og drømme ind i det. Der er dog også en del stress med. Forberedelse er nødvendig for, at alt kan forløbe glat, og for at transaktionen kan lykkes. Til hvilken pris skal du købe eller sælge? Er det over markedsværdien? Er det en fair pris?

Hvordan kender man en ejendoms pris i Spanien!

Flere interne faktorer påvirker en ejendoms pris. For eksempel dens beliggenhed, karakteristika, faciliteter, boligareal, grund areal og tilstand. Men det afhænger også af eksterne faktorer som udbuddet og tidligere solgte boliger i området, den gennemsnitlige kvadratmeterpris i kvarteret mv.

At sammenligne ejendommen med andre med lignende egenskaber er den bedste måde at finde ud af, om den ejendom, du vil købe eller sælge, er passende prissat eller ej. Tjek det mod ejendomme med lignende karakteristika, dvs. samme kvadratmeter eller type. Denne analyse er afgørende for at vide, om boligprisen er passende, og er noget en seriøs ejendomsmægler altid gør.

Lær markedets adfærd.

En anden nyttig metode til at afgøre, om en ejendoms pris er passende, er at kende den gennemsnitlige salgspris i Spanien og i de forskellige provinser og lære om markedets adfærd, dvs. om ejendomspriserne stiger eller falder osv.

Vi udarbejder markedsanalyser, som samler de gennemsnitlige ejendomspriser i Spaniens autonome samfund, provinser, byer og distrikter.

Ifølge den seneste rapport var den gennemsnitlige pris pr. kvadratmeter i Spanien i januar 2024 € 2.056, hvilket er 7,2 % mere end samme måned i 2023.

Få foretaget en professionel værdiansættelse.

At hyre en kvalificeret ejendomsmægler (som bolig-udland.dk) med stort lokalkendskab er en af de bedste måder at få en ejendom korrekt prissat. Faktorer som beliggenhed, indretning, adgangsveje, offentlige serviceydelser og bevaringstilstand vurderes for at værdiansætte ejendommen. Andre vigtige aspekter er det byggede og nyttige overfladeareal eller faciliteterne (swimmingpool, elevator osv.).

2024 PER i Spanien

Price-earnings ratio (PER) er en anden metode til at beregne, om et hus eller en lejlighed er dyrt eller billigt. Investorer bruger normalt PER til at finde ud af om en virksomhed har en værdiansættelse til en attraktiv pris. Hvis resultatet er mindre end 15, betragtes det som attraktivt, men hvis det er større end 20, anses det for højt.

For boliger bruges PER-beregningen til at værdiansætte ejendommens salgspris og vide, hvor rentabel den ville være, hvis den udlejes. For at gøre dette divideres salgsprisen med den årlige leje. For eksempel, hvis en lejlighed sælges for €200.000 og kan lejes for €1.500 pr. måned (€18.000 årligt), vil PER svare til 11,1. Det betyder, at det ville tage lidt over 11 år at genvinde investeringen, hvilket anses, som en god investering.

Værktøjer til at beregne en ejendoms pris i Spanien.

En ejendoms vurderings- og markedsværdi er nøglen til at beregne dens anslåede pris. Normalt sælges der over den offentlige værdi, da denne kun tager hensyn til objektive værdier, så en ejendoms handelsværdi vil altid ligge over denne. Som tommefingeregel er den offentlige værdi cirka 50% af markedsværdien.

Markedsværdien medtager vigtige faktorer, såsom efterspørgsel, udbud, området og den generelle økonomiske situation samt udefrakommnende faktorer såsom krig og stabilitet.

Lad os komme med et bud på indenfor hvilket prisinterval boligen skal ligge.

Med vores ejendomsvurderingsværktøj kan vi give en estimeret ejendomspris i tre enkle trin. Så står du og overvejer at sælge eller har du allerede en bolig til salg hos en anden mægler eller har du set en mulig bolig eller en bolig i et kompleks du måske vil købe, så bare send os adressen og/eller Catastral-nummeret på boligen, og vi vil give dig et estimeret og detaljeret skøn inden for 48 timer.

Hvad sker der, hvis jeg køber en lejlighed under dens værdi?

At købe en lejlighed til mindre end den offentlige- og markedsværdi kan påvirke køberen og ejeren negativt i forhold som betaling af ejendomsoverførselsskat (ITP). Når du betaler mindre end den faktiske værdi, kan statskassen kræve den tilsvarende del af gebyret med et tillæg i tilfælde af forsinkelser.

For mere information om køb eller salg af fast ejendom i Spanien, kontakt os venligst på mail info@bolig-udland.dk eller ring til os på +34 609 977 262.