Gode tal og positiv stemning på det spanske ejendomsmarked trods Corona

By november 6, 2020 2 min læsning
AdobeStock 65859311 cds øst

Corona krisen kan selvfølgelig mærkes i ejendomsbranchen og både lokalt og nationalt har salget for alles vedkommende været nedadgående i 2020. Men der er stadig relativ stor efterspørgsel i de fleste provinser – særligt blandt udenlandske købere. Derfor er især priserne på nybyg ikke faldet og ingen byggerier er gået i stå, hvilket også bekræftes af flere af spaniens største bygherrer, blandt andet Neinor Homes, som har mange byggerier igang langs hele midelhavskysten. Generelt er man i branchen naturligvis bekymret for landets kommende ledighed og økonomi, men det er kun de færreste branchefolk, der er bekymret for boligmarkedets generelle sundhed.

”De fleste er enige om, at krisen er midlertidig. I modsætning til for ti år siden er bankerne ikke i problemer og giver fortsat boliglån, hvilket er fundamentalt for markedet,” fortæller Christian Boesen fra mæglerkæden bolig-udland.dk.

"Vi har oplevet en stigning på 35 procent i årets trafik på vores side i 2020, hvilket er over forventet - især set i lyset af at 2019 slog alle rekorder. Vi er derfor meget positive og ser frem til et travlt 2021, med mange gode handler på alle vores kontorer. Vi kan se at køberne er klar og at produkterne ligger klar på hylderne. Det er købers marked og det  bliver det ved med at være i hele 2021. Både sælgere og bygherrer er åbne for dialog omkring prisen og det skal vi selvfølgelig ud og udnytte på vegne af vores kunder" siger Christian Boesen fra bolig-udland.dk.

Spansk sundhedsminister: ”Vaccinerne kommer i starten af 2021”

Den spanske sundhedsminister, Salvador Illa, har endnu engang bekræftet, at de første Covid-19 vacciner når Spanien allerførst i det nye år – måske endda allerede omkring jul.

I en større online konference, arrangeret af det katalanske PR-bureau Intermédia Comunicació, understreger ministeren, at vi kommer til at leve med virussen frem til maj. Først da vil man nemlig løbende have modtaget den nødvendige mængde af enheder til at kunne vaccinere en tilstrækkelig stor mængde af befolkningen for at komme virussen til livs. Under samme konference forsikrede Salvador Illa, at ingen Covid-19 vaccine kommer på markedet uden fælles accept fra EU.