Finansier dit boligkøb i Spanien med Nykredit

By februar 16, 2023 5 min læsning
blog nykredit rentesats

Som køber af fast ejendom i Spanien har man typisk tre parter med ombord. Bolig-udland.dk er din ejendomsmægler og fortrolige rådgiver og vi hjælper dig med at finde og forhandle den helt rigtige bolig ud fra dine søgekriterier. Nykredit sørger for finansieringen og vores danske advokater i Spanien sørger for alt papirarbejdet og hjælper med at få afsluttet handlen, når boligen er fundet.

Nedenstående er taget og redigeret fra vores partner Nykredit.

Få en tryg bolighandel i Spanien med dansk realkredit og gør din spanske boligdrøm til virkelighed

Få en nem og tryg bolighandel, når du køber bolig i udlandet. Vores danske rådgivere har et omfattende kendskab til Spanien og spanske bolighandler. Sammen med din mægler og din advokat hjælper vi dig i mål med din spanske boligdrøm.

Vi tilbyder lån til boliger i Spaniens byzoner langs middelhavskysten, op til 15 km. ind i landet samt på Mallorca.

Ring til Nykredit international på +45 44 55 15 40 mandag til fredag klokken 9-16, eller send os dine kontaktinformationer - så ringer vi, når det passer dig.

https://www.nykredit.dk/dit-liv/bolig/boligiudlandet/kontakt-formular/

Nytlånsberegner for lån til bolig i udlandet

Beregn, hvad det koster at finansiere boligen i Frankrig og Spanien. Minimumslånet udgør 100.000 euro. Udfyld svarkort og vi vil kontakte dig efterfølgende.

https://www.nykredit.dk/dit-liv/bolig/boligberegnere/beregner-for-lan-til-bolig-i-udlandet/

Boligkøb i Spanien – trin for trin

Vil du gerne have en bolig i Spanien, men er du i tvivl om, hvor du skal starte, og hvordan du kommer i mål? Her finder du vores trin for trin-guide, der tager dig igennem processen fra start til slut.

Vi har stor erfaring med det spanske boligmarked. Nedenfor kan du se, hvordan du kommer gennem låneprocessen for henholdsvis køb af ny bolig og friværdibelåning i udlandet.

Nykredit International hjælper dig under hele processen ved køb af bolig i Spanien. Hvis du allerede er godkendt til at købe ejendom i Spanien, tager låneprocessen 6-8 uger, fra ejendommen er vurderet. Det er derfor vigtigt, at du aftaler en overtagelsesdato, der ligger tilstrækkelig langt ude i fremtiden, når du indgår købsaftalen eller reservationskontrakten.

Kontakt os vedr. finansiering: Så ved du, hvad din udenlandske bolig må koste. Kontakt os.

Købsaftale: Købsaftalen underskrives typisk hos ejendomsmægleren, og det er normalt, at du deponerer 10% af købsprisen. Du skal ofte underskrive en reservationsaftale, inden der bliver skrevet købsaftale. Her deponerer du 6.000 euro. Vær opmærksom på, at hvis handlen ikke gennemføres, fordi du ikke ønsker ejendommen, vil du miste de 6.000 euro.

Lånetilbud: Nu starter låneprocessen sammen med Nykredit. Før vi kan give dig et lånetilbud, skal den udenlandske ejendom vurderes af en lokal valuar udpeget af Nykredit.

Accept: Vi skal have det underskrevne lånetilbud senest 11 dage inden notarmødet.

Udbetaling: Lånet udbetales, 8 børsdage før du overtager ejendommen.

Notarmøde: På mødet gennemføres handlen, og du underskriver skøde og pantebrev.

https://www.nykredit.dk/dit-liv/bolig/boligiudlandet/guide-til-boligkob-i-udlandet/#jeg-onsker-at-kobe-bolig-i-udlandet

Når du køber bolig i Spanien, bør du være opmærksom på følgende

Lånevilkår:

Køber du ny bolig, kan du låne op til 80 % af vurderingsværdien eller købsprisen, eksklusive handelsomkostninger - altid den laveste værdi.

Låner du i friværdien, kan du låne op til 60 % af vurderingsværdien.

Minimumlån i Nykredits primære låneområder: 100.000 EUR. Uden for Nykredits primære låneområde kræver lånet særlig godkendelse og skal være på minimum 500.000 EUR.

Løbetid: Op til 30 år.

Andre oplysninger:

Vi anbefaler altid, at du bruger en lokal advokat, når du køber ejendom i Spanien.

Bestil de spanske N.I.E. numre til dig og din ægtefælle/samlever i god tid inden notarmødet – det kan tage op til to måneder. Et N.I.E-nummer er en slags spansk cpr-nummer, du skal have for at kunne købe hus i Spanien – også selvom du ikke skal bo der permanent.

Bemærk, at selvom du kan få et dansk realkreditlån, når du køber bolig i Spanien, er der andre vilkår og omkostninger til optagelse af lånet, end hvis du havde købt en bolig i Danmark.

Vi kan først give dig et lånetilbud, når vi har en købsaftale, vurdering og ibrugtagningstilladelse (LPO). Lånet kan maksimalt være 80 % af den laveste værdi af enten købspris eller valuarværdien ekskl. spanske handelsomkostninger. Ved friværdibelåning og omlægning kan lånestørrelsen ikke overstige 60 % af ejendommens værdi på grund af spansk lovgivning om forbrugerbeskyttelse.

Når du har accepteret lånetilbuddet og sendt det tilbage til os, overgår sagen til Nykredit International i København, der har kontakten til vores spanske advokat og til dig og din advokat i Spanien.

Lånet i Nykredit etableres 1 uge før notarmødet, såfremt alle dokumenter er modtaget på dette tidspunkt. Det betyder, at disse ting skal være på plads, inden vi kan udbetale lånet:

·       Alle juridiske godkendelser, registreringer og tilladelser på den spanske ejendom.

·       Alle N.I.E.-numre på købere og sælgere samt deres ægtefæller/samlevere.

·       Spansk brandforsikringspolice med en minimumsforsikringsdækning iht. lånetilbud og med Nykredit som rettighedshaver/ beneficient.

Hvis du ikke har mulighed for at deltage på notarmødet i Spanien, kan du lave en fuldmagt til din advokat i Spanien. Husk at sikre, at den giver tilladelse til køb af ejendom, optagelse af lån og pantsætning på dine vegne, og få lavet fuldmagten, inden du rejser hjem til Danmark.

Forudsat at du allerede er godkendt til køb af ejendom i Spanien, vil låneprocessen tage 6-8 uger, fra ejendommen er vurderet. Det er derfor vigtigt, at der aftales en overtagelsesdato, der ligger tilstrækkeligt langt frem tiden, når du indgår købsaftale/ reservationskontrakt.

Hent også vores dokument, hvor du får flere informationer om, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med ejendomshandel i Spanien.

https://www.nykredit.dk/dit-liv/bolig/boligiudlandet/bolig-i-spanien/ejendomshandel-i-spanien/

Nykredit kontorer

På vores internationale kontor i København kan vi hjælpe dig med boliglån, når du vil købe bolig i Spanien.

https://www.nykredit.dk/find-nykredit/international/

Nykredit i Palma de Mallorca

På vores kontor i Palma kan vi hjælpe dig med dit boligkøb på Mallorca og langs den spanske middelhavskyst fra Murcia-regionen og op til den franske grænse.

https://www.nykredit.dk/find-nykredit/palma-de-mallorca/

Nykredit i Marbella

På vores kontor i Marbella kan vi hjælpe dig med dit boligkøb langs den spanske solkyst fra Gibraltar til og med regionen Almeria.

https://www.nykredit.dk/find-nykredit/marbella/

 Ovenstående tekst er taget og redigeret fra vores partner Nykredit International.

Kontakt bolig-udland.dk så tidligt i processen, som muligt så vi sammen med dig får styr på alle de implicerede parter lige fra finansiering til advokat, bank m.m.