Boligforsikring i Spanien

By april 7, 2022 3 min læsning
shutterstock 393500518

I Spanien er der mange flere forsikringsselskaber end i Danmark. Derfor er udbuddet også større. Hvordan finder du den rigtige boligforsikring, der har en god dækning til en god pris?

Hvor kan forsikringen tegnes?

Boligforsikringen kan du tegne på internettet, i en spansk bank, direkte med forsikringsselskabet, gennem en forsikringsagent eller forsikringsmægler. Der er også andre alternativer så som indkøbscentre etc. Tegner du forsikringen på internettet, i en bank eller direkte med forsikringsselskabet, skal du være opmærksom på, at alle henvendelser vedr. en skade skal ske pr. telefon eller e-mail direkte mellem dig og forsikringsselskabet. Taler du ikke spansk, vil et bedre alternativ være at tegne forsikringen gennem en forsikringsagent eller en forsikringsmægler. I skadessituationer hjælper de fleste forsikringsagenter og forsikringsmæglere med skadesbehandlingen.

Hvad er forskellen mellem en forsikringsagent og en forsikringsmægler?

Forsikringsagenten må kun tegne forsikringer for ét forsikringsselskab. Forsikringsselskabet er ansvarligt for forsikringsagentens handlinger. Forsikringsmægleren er uafhængig og kan frit vælge hvilke forsikringsselskaber, der skal være samarbejdspartnere. Modsat forsikringsagenten hæfter forsikringsmægleren for sine handlinger.

Man kunne fristes til at tro, at en boligforsikring tegnet gennem en forsikringsagent eller forsikringsmægler koster mere, fordi begge modtager provision fra forsikringsselskaberne. En forsikringsagent må holde sig til de prismuligheder, vedkommendes forsikringsselskab giver. Dog vil din boligforsikring ikke koste mere hos forsikringsagenten, end hvis du tegner samme forsikring direkte med forsikringsselskabet. Situationen er anderledes mellem en forsikringsmægler og et forsikringsselskab. Forsikringsselskabet er interesseret i at give gode priser, dækning og service til en forsikringsmægler. Lever forsikringsselskabet ikke op til forsikringsmæglerens forventninger, kan forsikringsmægleren vælge at samarbejde med andre forsikringsselskaber.

Er der forskel i dækningen fra selskab til selskab?

Der kan være stor forskel. Dækningen på forsikringer købt online har ofte mange begrænsninger for at holde præmien nede. En forsikringsmægler har både forsikringer med begrænset og omfattende dækning. Du kan eventuelt kontakte en forsikringsmægler og bede om pris på begge forsikringstyper.

Dækker de spanske boligforsikringer til nyværdi?

De fleste forsikringsselskaber dækker til nyværdi. Mange forsikringsselskaber i Spanien dækker i første omgang en skade til brugsværdi. Når du derefter har afleveret alle fakturaer vedrørende skaden, vil du få udbetalt forskellen mellem brugsværdi og nyværdi.

Er der dækning for skjulte rør?

Vandskader fra skjulte rør er dækket. Har du en vandskade, og årsagen skyldes et rørbrud fordi rørene trænger til at blive udskiftet, dækker forsikringsselskaberne kun den del af røret, hvor der er brud. Skulle du få et rørbrud igen, og rørene ikke er blevet renoveret i mellemtiden, dækker forsikringsselskaberne ikke den senest hændte skade.

Hvad nu hvis naboen får vandskade fra min lejlighed?

Opstår vandskaden fra private rør i din lejlighed, vil det være din private boligforsikring, der betaler erstatning til naboen. Boligejerforeningens fællesforsikring dækker, hvis vandskaden kommer fra fælles rør eller fælles arealer.

Kommer vandskaden fra din terrasse, må du finde ud af om din terrasse hører til fællesareal med rettighed til privat brug, eller om terrassen er privat. Den information finder du i skødet på din lejlighed. Alt afhængigt af hvad der står, vil det enten være din private boligforsikring eller boligejerforeningens forsikring, der erstatter skaden.

Kan man vælge forskellige max. beløb på forsikringssummerne?

I Spanien skal du forsikre dine ting efter det beløb, det ville koste, hvis du skulle købe det hele fra nyt. Når du skal opgøre værdien af dit indbo, skal køkkeninventaret medregnes.

Har du andre spørgsmål til forsikringer i Spanien eller står du og skal bruge et godt tilbud er du altid velkommen til at kontakte bolig-udland.dk på info@bolig-udland.dk