AdobeStock 263245931 900x600

10 spændende seværdigheder i Granada

Med sin sydlige placering lige ud for Afrikas kyst, så har Granada en helt unikt blanding af spansk og arabisk kultur, der gør byen og området til noget ganske særligt. Vi giver her vores 10 bud på seværdigheder man skal se og opleve.

Alhambra

Ingen liste uden denne perle. For har du ikke set det storslåede Alhambra, har du ikke for alvor været i Granada. Slottet, der blev bygget mellem 1248 og 1354, er Spaniens største turistattraktion. Et enormt palads, der næsten kræver en hel dag for at se, hvor særligt de mange smukke haver, som sultanen havde, er ubeskriveligt skønne. Alhambra er juvelen i Nasrid-dynastiet og selve symbolet på Granada.

Se mere her

View on map

Alcaicería

I hjertet af Granada er det gamle silkemarked, i dag kendt som Alcaicería. Oplev denne labyrint af smalle gader fyldt med historie og fyldt med butikker med et væld af varer. Dette gamle arabiske marked havde stor popularitet i Nasrid-perioden, da de handlende, der opholdt sig i Corral del Carbón, kom for at udveksle silke, krydderier og andre højt værdsatte varer, og selvom det selvsagt har gennemgået en forvandling siden da, så har det fortsat en autentisk charme.

Se mere her

View on map

La Catedral de Granada

Centralt beliggende i byen og som en fusion af forskellige stilarter, hvor det gotiske og renæssancen nærmest væves ind i hinanden. I kapellet, bag kirken, ligger flere fra den spanske royale familie begravet, og der er en imponerende kunstsamling, men ellers er det særligt den specielle facade, der er trækplasteret. Det er designet af Alonso Cano og består af en stor bue med tre indvendige buer og relieffer af jomfruer og andre religiøse figurer.

Se mere her

View on map

Carrera del Darro

Gaden er opkaldt efter den flod, den løber langs. Den direkte oversættelse er ”Den gyldne gade”, og det er da også Granadas vel nok flotteste gade, hvor historie, arkitektur og natur går hånd i hånd. I det ene øjeblik kan du se imponerende bygningsværker fra det 16. og 17. århundrede, i det næste utrolige blomster og buske, der giver bydelen og vejen en næsten overnaturlig skønhed.

Se mere her

View on map

El Bañuelo

Når du nu er på Carrera del Darro, så gør dig selv den tjeneste at stoppe ved nummer 31, for her finder du det mest velbevarede arabiske bad i hele Spanien. Et arabisk bad i et hus, tænker du? Og ja, det er netop grunden til, at det stadig er der den dag i dag, fordi det derved udgik at blive ødelagt af kristne monarker. I dag er badene et nationalt monument og bestemt en oplevelse værd.

Se mere her

View on map

Museo de Bellas Artes

Ved siden af Alhambra finder vi dette kunstgalleri, der huser mere end 2000 malerier og skulpturer. Det slog første gang dørene op i 1839, og det blev dermed en af de første offentlige kunstmuseer i hele Spanien, og det er her, du kan finde værker af kunsterne som Alonso Cano, Pedro Machuca, José de Mora og Juan Ramírez.

Se mere her

View on map

Plaza de la Trinidad

Tæt på katedralen finder vi denne plads, der fungerer som et knudepunkt i Granada. Der er et stort springvand i midten af pladsen, og kombineret med de mange fuglelyde fra det rige dyreliv, så kan det næsten føles som at gå gennem en regnskov til lyden af fuglekvidder og klukkende vand. Der findes masser af cafeer og restauranter rundt om, som gør det til et ideelt sted at stoppe op og nyde lidt let at spise eller drikke.

Se mere her

View on map

Sacromonte

Der findes intet sted, som Sacromonte. Hvide huse og grotter der er bygget på bjergsiden, og så er bydelen blandt de nyere, for det siges, at det først var i 1600-tallet, at romaerne, der var blevet fordrevet fra Granada, slog sig ned her og skabte deres eget lille samfund. Udover at være et levn fra historien, så er stedet i dag også hjemsted for flamenco eller zambra som den særlige lokale version hedder, hvor de lokale mødes og danser barfodet til lyden af kastagnetter. Mere autentisk bliver det ganske enkelt ikke.

Se mere her

View on map

Albaicín

på Unescos Verdensarvsliste siden 1993, og man forstår hurtigt hvorfor, når man første gang sætter sine fødder i dette kvarter. De smalle, snoede og skrånede gader med de hvidkalkede og blå huse skaber en utrolig scene. De mange små gader og dertilhørende restauranter er i sig selv en stor oplevelse, men vil du for alvor mærke historiens vingesus, så besøg det arkæologiske museum, der ligger i et gammelt palads fra renæssanceperioden.

Se mere her

View on map

Mirador de San Nicolas

En hver spansk by med bare lidt respekt for sig selv har en uovertruffen udkigspost, og det har Granada selvfølgelig også. Det ligger i bydelen Albaicín ved siden af en tidligere moske, og så byder den på en panoramisk udsigt over hele Granada med alle sine forskelligheder og farver. Og hvis du ikke tager denne beskrivelse for gode varer, så er det bare at tilføje, at den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton har omtalt det som det smukkeste sted i hele verden at se en solnedgang.

Se mere her

View on map