anfi beach gran canaria 1

Top 10 bedste strande på Gran Canaria

Sol året rundt og storslået natur. Gran Canaria er helt sin egen og med flere malerisk flotte strande at byde på.

Dunas y playa de Maspalomas

Den mest ekstraordinære strand, ikke bare på Gran Canaria, men måske i hele Spanien. For Dunas y playa de Maspalomas er ikke bare en strand. Det er et naturreservat med over 400 hektar, hvor de gyldne sandklitter er et utroligt syn og skaber en endnu mere utrolig sti hen til selve stranden, der med sit flotte, rolige vand i sig selv også er en oplevelse værd. Kom gerne om morgenen eller aftenen, da sandet i klitterne har det med at blive rigtig varmt at gå på.

View on map

Las Canteras

En meget undervurderet strand, der ligger lige i midten af byen Las Palmas. Stranden er over tre kilometer lang og byder på gyldent sand og roligt vand, som er særligt velegnet til familier. Det er også et godt sted at snorkle med sit rige undervandsliv, og så er det en masse barer og restauranter rundt om stranden, hvor du kan nyde en drink eller få noget godt at spise.

View on map

Anfi del Mar

En såkaldt kunstig strand, og det er måske derfor, den næsten er unaturlig smuk med sit hvide sand og sit helt transparente hav, som på mange måder minder om det vand og de strande, du normalt ellers kun finder på de baleariske øer. Eneste ulempe er, at den er yderst populær, og at den derfor godt kan blive lidt proppet i højsæsonen.

View on map

Playa de GüiGüi

Fra den ene yderlighed til den anden. For hvis du ikke er til en kunstig tætbefolket strand, så er du formegentlig mere til Playa de Güi Güi, hvor du næsten kan ”risikere” at have stranden helt for dig selv. Den er nemlig ret så besværlig at komme til, og du skal være indstillet på en længere vandretur for at komme frem, men hvis du tager udfordringen op, så venter paradis for enden af vejen.

View on map

Playa de Amadores

Beliggende på den sydvestlige del af Gran Canaria, og det siges, at der en den mest solrige strand på hele øen. Et populært sted for både turister og lokale at nyde den halvmåneformede strand, der har et næsten caribisk udtryk med sit hvide sand og sit turkisblå vand.

View on map

Playa de San Agustín

En 600 meter lang familievenlig strand, hvor du næsten altid kan finde en plads i solen. Vinden kan til tider komme ind over stranden med en vis kraft, men havet er stadig forholdsvis roligt og bølgerne små. Derudover er der en lang række fine restauranter til at stille sulten.

View on map

Playa del Inglés

En af de længste og bredeste strande på Gran Canaria, som du finder mellem Playa de San Agustín og Dunas y playa de Maspalomas. Den er yderst velbesøgt, men du kan sagtens finde et roligt sted at slå dig ned i det gyldne sand, eller du kan hygge dig med nogle af de mange aktiviteter på vandet, som der er mulig for at prøve kræfter med.

View on map

Puerto de Mogán

Endnu en mørkgylden strand lige i nærheden af den berømte Marina Puerto Mogán, der i øvrigt er et godt sted at gå på udkig efter frokosten, når sulten melder sig. Der er alle de faciliteter, du har brug for inklusiv udlejning af små både og surfboards.

View on map

Puerto Rico

En af de første rigtige turistområder, og man forstår godt, hvad turisterne faldt for helt tilbage i 60’erne. For vandet er krystalklart, og sandet er gyldent, ligesom promenaden bagved er særdeles smuk at slentre langs eller bare nyde en drink. Og så er det også herfra, at du kan tage på udflugt ud for at se delfiner og hvaler.

View on map

Playa Dedo de Dios

De fleste strande på Gran Canaria minder i udtryk om hinanden, men Playa Dedo de Dios adskiller sig fra mængden med sin mere rå stil. Gran Canaria er en vulkanø, og det afspejler sig her, hvor sandet er mørkegråt. Dedo de Dios betyder Guds finger, og uden at overfortolke for meget, kan man næsten se, hvordan Vorherre har haft en finger eller to med i skabelsen af denne billedskønne strand, hvor det dog skal nævnes, at der er en lille risiko for klippeskred, hvorfor man ikke skal ligge sig alt for tæt på de storslåede klipper.

View on map