AdobeStock 327692243 1600x1067

Top 10 bedste strande på Costa del Sol (Øst)

Med cirka 325 solskinsdage om året, er det nødvendigt med gode strande i nærheden, og her er Costa del Sol Øst leveringsdygtige. Vi har fundet ti af de bedste strande her.

Playa Burriana, Nerja

Det er meget få strande, der har alt, men Playa Burriana er tæt på. Den er 800 meter lang og 40 meter bred og har noget af det fineste sand, og så er der et væld af aktiviteter at tage sig til på stranden. Ikke mindst når det kommer til aktiviteter på og under vandet. Havet er krystalklart, og i baggrunden kan du se bjergene sno sig langs kysten. Når du på et tidspunkt skal have stillet sulten, så er der flere gode restauranter, blandt andet Restaurante Ayo, der er berømt for sin paella.

View on map

Playa de Maro, Nerja

Kåret til årets strand i Andalusien i 2013, og man forstår hvorfor. Selve stranden består primært at groft sand og småsten, men det er alt det omkring den, der gør den til noget specielt. Blandt andet kan du tage en kajaktur og sejle ud og opleve mystiske rotter og forførende vandfald, eller du kan snorkle og opleve det vilde liv under havet. Ruten mellem Playa de Maro og Playa Burriana kan varmt anbefales.

View on map

Playa de la Cala el Cañuelo, Nerja

Endnu en strand i Nerja, men det er også her, vi finder nogle af de bedste strande i Costa del Sol området, da naturen ganske enkelt er uden sammenligning. Playa de la Cala el Cañuelo, eller bare Playa el Cañuelo er storslået og en oplevelse for hele familien. Ulempen er, at man skal med en bus for at komme der til, men det er anstrengelserne værd, når du ser stranden og ikke mindst det turkisblå hav i bugten omgærdet af klipper på begge sider.

View on map

Playa Torre del Mar, Vélez-Malaga

En to kilometer lang strand, der officielt hører til Vélez-Malaga, og som gør sig godt til familier. Udover selve stranden finder du ligeledes en lang og bred strandpromenade, der er utrolig populær for både dem, der kommer slentrende eller de mere aktive, der tager rulleskøjter under fødderne eller sætter sig op på cyklen.

View on map

Playa Benajarafe, Velez-Malaga

Med sit mørke sand adskiller den sig rent visuelt fra så mange af de andre strande, men det er en kvalitetsstrand, der da også blev tildelt det blå flag tilbage i 2018. Det er en lang strand, hvor der også er legepladser samt fine strandbarer, hvor du kan nye udsigten udover havet.

View on map

Playa Calahonda Nerja

Vi er tilbage i Nerja, for Europas Balkon er et sandt slaraffenland, når det kommer til henrivende strande, og Playa Calahonda er ingen undtagelse. Stranden er kun 120 meter bred, men den er utrolig smuk med sit hvide sand, det klare, blå vand og de flotte klipper, og det er da heller ikke uden grund, at mange postkort fra Nerja har denne strand som sit billede.

View on map

Playa de Ferrara, Torrox

En bystrand i Torrox, der ligesom Benajarafe har lidt mørkere sand at byde på. Selve stranden er omtrent 1,2 kilometer lang, og der er ligeledes en flot promenade bagved, hvor du kan gå en tur og nyde de mange butikker, restauranter og barer.

View on map

Playa Calaceite, Torrox

En dejlig naturlig strand, som du kan søge mod, hvis du er på udkig efter en mere fredfyldt oplevelse. Den har ikke samme udvalg af restauranter og barer som eksempelvis Playa de Ferrara, men det betyder omvendt også, at den ikke bliver lige så fyldt. Playa Calaceite er stranden, hvor du kan nyde en dag i ro og mag med en god bog.

View on map

Playa el Playazo, Nerja

Playazo betyder stor strand, og det må man sige, at Playa el Playazo er med sine cirka 1,7 kilometer lange kyst. Faktisk er det den længste af Nerjas mange strande. Den er meget autentisk og uspoleret, da den ikke for alvor har fået samme makeover som nogle af byens andre strande, så det giver den et mere autentisk udtryk.

View on map

Playa Torrecilla, Nerja

Vi begyndte, og vi slutter i Nerja. Playa Torrecilla er 300 meter lang og ligger i den vestlige del af byen, og så er det den måske bedst ekviperet af strandene i området. Du finder blandt andet en slags strandbibliotek, hvor du kan finde en bog at læse, hvis ikke du har medbragt din egen, og hvis ikke du gide læse, kan du fordrive flere timer i det krystalklare hav.

View on map