golf ball spain

Stadigt flere danske golfspillere køber feriebolig i Spanien!

Antallet af golfspillere i Danmark er vokset eksplosivt i 2021, og der har aldrig været flere golfspillere. Det viser den årlige, officielle opgørelse over antallet af golfspillere i Danmark. Der er nu 164.130 aktive medlemmer af danske golfklubber. Det er næsten 10.000 flere end for et år siden og en klar rekord i sportens historie i Danmark.

Mange af disse golfspillere ser en mulighed i at købe og nyde en dejlig feriebolig i Spanien, hvor der kan spilles golf hele året rundt – og især i vinterhalvåret hvor mange baner i Danmark er lukket eller hvor vejret bare ikke tillader det!

Spanien har over 400 golfbaner hvor over 100 af disse baner ligger på Costa del Sol (Malaga) og på Costa Blanca (Alicante) – men flere er på vej over hele landet. Golf er en meget populær sport, også i Spanien, hvor den kongelige spanske golffederation (RFEG) tæller hele 369.470 medlemmer. I den forbindelse skal man huske på at golf i Spanien (til forskel fra Danmark) stadig er en meget eksklusiv sport kun forbeholdt de mest velstillede spaniere.

Spanien var den første europæiske rejsedestination, der tilbød golfpakkerejser, og er en attraktiv golfdestination for mange af de omkring 50 millioner årlige besøgende til Spanien. Hvert år rejser mere end 1,2 millioner udlændinge for at spille golf i Spanien, og landet er blevet en europæisk favoritdestination for golfspillere, viser en rapport fra IE Business School, Sammenslutningen af ​​Spanske Golfklubber, Det Spanske Golfforbund og Det Kgl. spanske golfforbund.

Men det er ikke kun turister, der gerne vil spille golf her. Mange udenlandske golfspillere har købt feriebolig i Spanien, hvor de kan kombinere deres kærlighed til golf med et liv i solen. Hvert år køber udenlandske golfentusiaster omkring 8.400 ejendomme – med en gennemsnitspris på 356.000 euro – i Spanien. Mens kun 5% af de internationale turister, der kommer til Spanien, ejer et hjem i landet, har 23,9 % af de golfspillere, der besøger Spanien, et hjem her, hvilket indikerer, hvor vigtig denne købergruppe er for det spanske ejendomsmarked.

camara dos MADROÑO53 ok

 

Hele 42 milliarder euro er blevet investeret i 283.195 ejendomme alene i dette segment, vurderer rapporten ‘New Trends in Golf Tourism’ fra Golf Business Partners (GBP), produceret af Andalucía Fortune Owners’ Association og den regionale regerings ministerium for turisme og sport.

Hele 18,5% af Spaniens golfbaner er også en del af ejendomsudviklingsprojekter i lokalområdet, hvilket fremhæver den tætte sammenhæng mellem golf og ejendomssektoren, især siden år 2000. Ud over de 75 baner, der indgår som en del af ejendomsudviklingsprojekt, har 170 andre golfbaner nærliggende boligområder, som kan nyde godt af sporten, udover at være trækplaster for køb og salg.

De mest populære regioner for golfspillere at købe feriehuse er Andalusien med provinsen Malaga som golfcentrum og Valencia med provinsen Alicante som centrum. Af de knap 300.000 golfspillere, der ejer en ejendom i Spanien, har 36% valgt at købe en bolig i Andalusien – hvilket svarer til en investering i omegnen af ​​15 milliarder euro. Valencia-regionen har 33% af golfentusiaster med 13,6 milliarder euro i ejendomsinvesteringer, og Murcia-regionen er på tredjepladsen, når det kommer til internationale golfspillere, der køber bolig i Spanien, med 29.051 ejendomme med en samlet investering på 2,9 milliarder euro. På De Baleariske Øer har golfspillere købt 22.300 boliger til en værdi af 5 milliarder euro, mens De Kanariske Øer har 12.424 boliger købt af golfspillere til en samlet værdi af 2,8 milliarder euro.

Det er ikke tilfældigt, at udlændinge, der køber feriebolig i Spanien som base for at spille golf, vælger kystområder med smukke strande. Dette skaber en interessant sammenhæng mellem traditionel turisme og golfturisme ifølge rapporten fra GBP. Fordelen ved golfturisme er, at den bringer folk til landet hele året. Mens traditionel turisme har højsæson om sommeren, er golfturisme mest populær i foråret og efteråret, især i marts, april, oktober og november, men golfspillere kommer stadig mere regelmæssigt hele året end andre besøgende med feriebolig i landet.

golf spain flag

Statistisk set er der dobbelt så stor sandsynlighed for, at golfspillere kommer til Spanien en gang om måneden ift. andre turister med ejendom her (5,76% sammenlignet med 2,65%). Derudover bliver golfturister længere, med 11,9 nætter sammenlignet med 7,4 for konventionelle turister. Golfturister har også generelt et højere indkomstniveau og bruger flere penge (324 euro pr. dag i gennemsnit) end traditionelle besøgende, når de er i Spanien.

Bolig-Udland.dk har i mange år haft golfsporten, som et absolut fokuspunkt i vores markedsføring og det bliver vi ved med. Vi er den danske mægler der sælger flest boliger i Spanien helt generelt og den mægler der har det største fokus på golfsporten med sponsorater i flere danske golfklubber samt annoncer i alle de store golfaviser og blade i Danmark.

Vi har altid over 1000 spændende golfboliger og golfprojekter til salg på vores side, så vi kan altid finde lige præcis den golfbolig, der tiltaler vores kunder.

Har du interesse i en golfbolig i Spanien, så udfyld vores søgeagent og noter i bemærkninger at du søger en golfbolig. Så vil vores medarbejdere i det pågældende område sende dig alle de mulige boliger markedet kan tilbyde, ud fra dine søgekriterier.